Bilgisayar ile modem arasında bağlantı gidiyor

ommeraydin

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yeni kurduğum sistem birkaç gün öncesine kadar problemsiz çalışırken, bir gün bilgisayarı açtığımda internet bağlantım olmadığını gördüm. 1 dk sonra bağlantı kendiliğinden geldi. Bilgisayarı tekrar kapatıp açtığımda bağlantı yine gitti. Bazen 1-2 dk sonra bağlantı kendiliğinden gelirken, bazen hiç gelmiyor.

İşin garip kısmı ise şurada;

*Bilgisayarım evdeki Türksat Kablonet modemine bağlanırken bu problemi yaşıyor (hem kablolu hem kablosuz).
*Evdeki diğer cihazlar modeme sorunsuz şekilde bağlanabiliyor.
*Bilgisayarım, telefonun internet paylaşımına bağlanabiliyor.

Bilgisayarım ile evdeki modem arasında bir husumet oluştu.

Anakartım ASUS Prime Z790-A Wi-Fi, Driver'larını kurdum, ağ bağdaştırıcılarında Ethernet bağlantısı etkin gözüküyor. Modemi kapatıp açtım, ipconfig/ flushdns yaptım fakat bunlar sorunumu çözmedi.

Problemi iki farklı bilgisayar mühendisi arkadaşıma sormama rağmen çözüm bulamadık. Çözebilecek olana şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Yeni kurduğum sistem birkaç gün öncesine kadar problemsiz çalışırken, bir gün bilgisayarı açtığımda internet bağlantım olmadığını gördüm. 1 dk sonra bağlantı kendiliğinden geldi. Bilgisayarı tekrar kapatıp açtığımda bağlantı yine gitti. Bazen 1-2 dk sonra bağlantı kendiliğinden gelirken, bazen hiç gelmiyor.

İşin garip kısmı ise şurada;

*Bilgisayarım evdeki Türksat Kablonet modemine bağlanırken bu problemi yaşıyor (hem kablolu hem kablosuz).
*Evdeki diğer cihazlar modeme sorunsuz şekilde bağlanabiliyor.
*Bilgisayarım, telefonun internet paylaşımına bağlanabiliyor.

Bilgisayarım ile evdeki modem arasında bir husumet oluştu.

Anakartım ASUS Prime Z790-A Wi-Fi, Driver'larını kurdum, ağ bağdaştırıcılarında Ethernet bağlantısı etkin gözüküyor. Modemi kapatıp açtım, ipconfig/ flushdns yaptım fakat bunlar sorunumu çözmedi.

Problemi iki farklı bilgisayar mühendisi arkadaşıma sormama rağmen çözüm bulamadık. Çözebilecek olana şimdiden teşekkürler.

Modem ara yüzüne erişim sağlayabiliyor musunuz?
Eğer erişim sağlayabiliyorsanız ağ korumasını WPA-PSK + WPA2-PSK olarak seçebilir misiniz?

Gerçi bu yöntem kablosuz erişim için çözüm olabilir. Siz kabloluda da sorun yaşadığınızı söylemişsiniz.
Ağ korumasını değiştirdikten sonra iki türlü bağlantı tipinde de sorun yaşamanız durumunda paylaştığım konudaki uygulamayı çalıştırıp bilgisayarın ağ ayarlarını sıfırlamanızı öneririm.

Modem ara yüzüne erişim sağlayabiliyor musunuz?
Eğer erişim sağlayabiliyorsanız ağ korumasını WPA-PSK + WPA2-PSK olarak seçebilir misiniz?

Gerçi bu yöntem kablosuz erişim için çözüm olabilir. Siz kabloluda da sorun yaşadığınızı söylemişsiniz.
Ağ korumasını değiştirdikten sonra iki türlü bağlantı tipinde de sorun yaşamanız durumunda paylaştığım konudaki uygulamayı çalıştırıp bilgisayarın ağ ayarlarını sıfırlamanızı öneririm.
Kerem Bey çok teşekkür ederim, eve gittiğimde bu yöntemi deniycem. Fakat şöyle bir problem var, konu yazılımsal olabilir diye bilgisayara format atmama rağmen düzelmedi.

Kerem Bey çok teşekkür ederim, eve gittiğimde bu yöntemi deneyeceğim. Fakat şöyle bir problem var, konu yazılımsal olabilir diye bilgisayara format atmama rağmen düzelmedi.

Anlattığım gibi ağ korumasını değiştirmeyi deneyin.
Format sonrası düzelme olmadıysa ağ sıfırlamaya gerek yok.
Modem ara yüzüne eriştiğiniz zaman mutlaka bilgisayarın engellenip engellemediğini kontrol edin. Modem tarafından erişim engellenmiş olabilir.

Anlattığım gibi ağ korumasını değiştirmeyi deneyin.
Format sonrası düzelme olmadıysa ağ sıfırlamaya gerek yok.
Modem ara yüzüne eriştiğiniz zaman mutlaka bilgisayarın engellenip engellemediğini kontrol edin. Modem tarafından erişim engellenmiş olabilir.
buna da baktım dün, IP ya da MAC kısıtlamalarında hiçbir IP ya da cihaz bulamadım. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı