Bilgisayar ile sitedeki seri numarası farklı

İntikankam

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar ben bilgisayarımın driverlarına bakmak istedim eski olan falan varsa güncelleyeyim diye ama ASUS'un sitesinde bir sıkıntı yaşadım bilgisayarım kendini başka bir modelle tanıtıyor ASUS bilgisayarımı başka bir şekilde tanıtıyor. Bu bilgisayarın iki modeli var biri D320MT(BM5CD-MD320) biri ise D320MT-K benim bilgisayar D320MT-K olarak gösterirken ASUS'un sitesinde ürünün seri numarasıyla kayıt ettiğimde BM5CD diye gösteriyor. Kafam gerçekten çok karıştı. Yardımcı olabilecek biri var mı?
Bilgisayarın gösterdiği:

BİOS 2223.png

ASUS'un gösterdiği:

FALAN FİLAN.png

DOPOE.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumludur. Bu model kodu ile farklı kasalar kombin edilmiştir. Mesela Celeron olanı D320MT iken, I5 olanı D320MT-K'dır. İşlemci değişse bile genel olarak, bu tür bilgisayarlarda kullanılan bileşenler aynıdır. Mesela, anakart hepsinde H110'dur. Ayni marka ya da modeldir. İşlemci, RAM, HDD gibi bileşenlerin artması ya da azalması, driverlari degistirmeyecektir.

Uyumludur. Bu model kodu ile farklı kasalar kombin edilmiştir. Mesela Celeron olanı D320MT iken, i5 olanı D320MT-K'dır. İşlemci değişse bile genel olarak, bu tür bilgisayarlarda kullanılan bileşenler aynıdır. Mesela, anakart hepsinde H110'dur. Ayni marka ya da modeldir. İşlemci, RAM, HDD gibi bileşenlerin artması ya da azalması, driverlari degistirmeyecektir.

O zaman D320MT-K driverlarını indirmem gerek.
Bir sorum daha var bu D320MT-K Windows 7 ve Windows 10 olarak ayrılıyor PC elime geçtiğimde Win 7'di ben bunu dün Win 10'a yükselttim. Win 7 olan sürüm benim PC modeli ile uyumlu acaba onun driverlarını indirip kursam Win 10 olduğu için bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Windows 10 olani da mevcut.

Ama Windows 10 olanında BIOS güncellemesini indirdiğimde model olarak D520MT yazıyor.

lkda.png

Ben driver güncellemekten vazgeçtim bu iş başımı çok ağrıtacak gibi duruyor.
Uyumludur. Bu model kodu ile farklı kasalar kombin edilmiştir. Mesela Celeron olanı D320MT iken, i5 olanı D320MT-K'dır. İşlemci değişse bile genel olarak, bu tür bilgisayarlarda kullanılan bileşenler aynıdır. Mesela, anakart hepsinde H110'dur. Ayni marka ya da modeldir. İşlemci, RAM, HDD gibi bileşenlerin artması ya da azalması, driverlari degistirmeyecektir.

Bu saatte yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı