Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor

emochan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba son 1 haftadır bilgisayarımı saçma bir şekilde açıyorum.
İlk önce normal açma kapama tuşu çalışmıyor yani basıyorum PSU'dan ses gelmeye başlıyor ama herhangi bir fan dönmesi falan yok açılmıyor.
Ben de arkadan PSU'nun açma kapama tuşundan kapıyorum bilgisayara giden elektriği, 2 saniye sonra bilgisayar içinde kalan elektrikle açılmaya çalışıyor ama açılmıyor.
Tam o açılmaya çalışma anında bilgisayarın PSU açma kapama tuşundan tekrar açmaya çalıştığımda bilgisayar açılıyor. Neden böyle olduğunu anlamadım yardımcı olabilir misiniz? Bu gidişle bilgisayarı bozucakmışım gibi hissediyorum.

Statik elektrik birikmiş dediğiniz gibi 1 hafta önce denediğimde olmamıştı, statik elektrik boşalmamıştı şimdi boşaldı teşekkürler.

Merhaba dün yaptığımiz islem sonucunda bilgisayarim duzelmisti fakat bugun yine ayni sorunla karsi karsiyayim anakart isigi yesil yaniyor fakat bilgisayar acilmiyor PSU'dan ses geliyor.

Statik elektriği boşaltıp bilgisayarı açtıktan sonra BIOS güncellemesi yapmanızı öneririm. BIOS çökmeleri de bu sorunu yapar.

Merhaba statik elektriği boşaltıp boşaltamadığımı anlayamıyorum, verdiğiniz taktikle deniyorum ancak açılmıyor bilgisayar. PSU'dan ses geliyor ve anakartın ışıkları yanıyor ne olmuş olabilir? Dün hepsi yerli yerinde çalışıyordu, kapattım açamıyorum.

Elektrik almıyorken tuşa 10 saniye basarken fanların ufak hareketlenmesi ışıklarının yanıp sönmesi statik elektriğin boşaltıldığına işaret eder. Statik elektriği boşaltmak bu işi çözemiyorsa BIOS güncellemelisiniz BIOS çökmeleri bu sıkıntıyı yapıyor.

Fanlar dün dönüyordu artık dönmüyor. BIOS'a giremiyorum bilgisayar hiç tepki vermiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…