Bilgisayar ilk seferde açılmıyor

vatoz419

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, bilgisayara sadece akşamları oturduğum için her gün ortalama 18 saat hiç açılmıyor (kapalı kalıyor.) Akşam güç düğmesine bastığımda BIOS ekranına gelip bir 10 sn. durup yeniden başlatıyor, fakat bir defa açılıp PC ısınınca bir daha bu sorunu yapmıyor, sadece soğuk iken bu durum başıma geliyor. PC'de SSD takılı. Güç kaynağı da biraz eski olduğundan ve tozludur. İlk açılışta bayağı ses çıkarıyor 1 dk. sonra kesiyor sesi daha gelmiyor. Sadece PC soğuk iken başıma gelen bir durum. Sizce bu restart atmasının sebebi nedir?

İyi günler, bilgisayara sadece akşamları oturduğum için her gün ortalama 18 saat hiç açılmıyor (kapalı kalıyor.) Akşam güç düğmesine bastığımda BIOS ekranına gelip bir 10 sn. durup yeniden başlatıyor, fakat bir defa açılıp PC ısınınca bir daha bu sorunu yapmıyor, sadece soğuk iken bu durum başıma geliyor. PC'de SSD takılı. Güç kaynağı da biraz eski olduğundan ve tozludur. İlk açılışta bayağı ses çıkarıyor 1 dk. sonra kesiyor sesi daha gelmiyor. Sadece PC soğuk iken başıma gelen bir durum. Sizce bu restart atmasının sebebi nedir?
Dostum nedendir bilinmez ama ilk açtığımda benimde bilgisayarımdan traktör sesi geliyor ızgara fanından geldiğini düşünüyorum seninki gibi pc soğuk olduğunda geliyor 1dk içerisinde kendi kendine düzeliyor.Fanları temizledim geri taktım fakat hala aynı ses var.

Biosu varsayılan değerlere sıfırlamayı deneyin, varsa takılı usb aygıtları (klavye fare hariç), kart okuyucu gibi ekipmanları söküp tekrar deneyin, benzer problemle ben de karşılaştım..

Yukarıda ki çözümlerde işe yaramadıysa bios pilini anakarttan çıkarıp biraz bekletin.

Kablolarında anakart üzerinde tam oturduğuna ve fanlarla temas etmediğini de kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı