Bilgisayar indirme yaparken donuyor

Dün yeni bir sistem topladık;

• i5 6500
  • B150 Gaming M3
  • Aegis 8 GB RAM
  • WD 1 TB HDD
  • Zalman R1 Kasa

Herneyse eve geldik, temiz kurulum yaptım. O gün uzun süre çalıştırdım, hiç sorun olmadı.

Bu sabah oyun indirmeye başladım, aynı zamanda da internette takılıyordum. Belli bi süre sonra bilgisayar dondu, klavyeden Ctrl + Alt + Delete yaptım etki yok, mouse'ı oynatıyorum yok, bi tepki vermedi bilgisayar. En sonunda mecburi olarak bilgisayarı kapatıp açtık, e tabii ki de indirme de gitti.

Neyse 2-3 saat geçti, indirmeyi yine başlattık, abim yine geziyor internette felan. Hop bi daha dondu.

İşin enteresan yanı dün gece indirmeyi başlattık, gece boyu devam etmiş ve hiçbir sorun yoktu sabah baktığımızda.

Yeni toplanmış bir sistemde böyle saçma sorunların sebepleri neler olabilir ?

Malum steam indirimleri geldi. Ben de aldığım oyunları gece indirmeye bırakıp sabah geldiğimde kilitlendiğini gördüm. Kasanın içerisini açtığımda harddisk'im çok ısınmıştı. Kapatıp soğumasını bekledim. İkinci defa aynısını yaptı. Şuanda 2 fanla destekledim. Hem altından hem üstünden bir kilitlenme, donma gibi sorun yok.

Güncelleme sorunları olabilir, tarayıcının sürümünden tut sistemin ve internete bağlanmak için gerekli olan dosyaların eksikliğine kadar herşey olabilir. Bilgisayarda ki herşeyi güncelleştir bu şekilde dene bir de Windows dahil.

Malum steam indirimleri geldi. Ben de aldığım oyunları gece indirmeye bırakıp sabah geldiğimde kilitlendiğini gördüm. Kasanın içerisini açtığımda harddisk'im çok ısınmıştı. Kapatıp soğumasını bekledim. İkinci defa aynısını yaptı. Şuanda 2 fanla destekledim. Hem altından hem üstünden bir kilitlenme, donma gibi sorun yok.
Şu an kasayla birlikte gelen 3 fan mevcut kasada. Ben hiç öyle bakmadım kasanın içine, sistemdeki bileşenlerin sıcaklık değerlerini görebileceğim kaliteli bir program biliyor musunuz ? Yarın onu indirip, açacağım ve yeniden indirmemi başlatıp internette gezeceğim. Aynı anda da program açık duracak, eğer yine bi bilgisayarda donma olursa sıcaklık değerlerine bakıp yine buraya yazarım.
Güncelleme sorunları olabilir, tarayıcının sürümünden tut sistemin ve internete bağlanmak için gerekli olan dosyaların eksikliğine kadar herşey olabilir. Bilgisayarda ki herşeyi güncelleştir bu şekilde dene bir de Windows dahil.
Bugün en son 17.09'da güncellemeleri denetle dedim ve bilgisayarınız güncel mesajını aldım.

Aygıt yöneticisinde bakıyorum, sadece Wi-Fi adaptör de bi ünlem var ancak ondan da sıkıntı olacağını sanmıyorum, normal taktım hiç bir yükleme yapmadan kullanıyorum.

Peki sorun şu an Windows'un etkin olmamasından kaynaklı olabilir mi ?

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu an kasayla birlikte gelen 3 fan mevcut kasada. Ben hiç öyle bakmadım kasanın içine, sistemdeki bileşenlerin sıcaklık değerlerini görebileceğim kaliteli bir program biliyor musunuz ? Yarın onu indirip, açacağım ve yeniden indirmemi başlatıp internette gezeceğim. Aynı anda da program açık duracak, eğer yine bi bilgisayarda donma olursa sıcaklık değerlerine bakıp yine buraya yazarım.

Bugün en son 17.09'da güncellemeleri denetle dedim ve bilgisayarınız güncel mesajını aldım.

Aygıt yöneticisinde bakıyorum, sadece Wi-Fi adaptör de bi ünlem var ancak ondan da sıkıntı olacağını sanmıyorum, normal taktım hiç bir yükleme yapmadan kullanıyorum.

Peki sorun şu an Windows'un etkin olmamasından kaynaklı olabilir mi ?

Bilgisayar eğer belirli bir hata vermiyorsa sorunu bulmak cidden insanı çıldırtan bir durum. Sorun en ufak şeylerden kaynaklı olabilir. Sorunu tüm tavsiyelere rağmen çözemiyorsanız dosyalarınızı yedekleyip temiz bir format en iyisi.

Bilgisayar eğer belirli bir hata vermiyorsa sorunu bulmak cidden insanı çıldırtan bir durum. Sorun en ufak şeylerden kaynaklı olabilir. Sorunu tüm tavsiyelere rağmen çözemiyorsanız dosyalarınızı yedekleyip temiz bir format en iyisi.
Bilmiyorum, bakalım. Bakın şu an en az 21.30' dan beridir bilgisayar açık, indirme yapıyorum donmadı. Ancak yarın tekrar deneyeceğim, yine bir indirme başlatıp internete gireceğim vs. vs. umarım yine donmaz :/

( Donma derken bilgisayarın donmasından bahsediyorum, internetin donması olarak algılanmasında :D )

Eveeeet, saat 3.02 ekranda 6 GB'lık dosyanın 5.7 GB'ının indiği yazıyor ve bendeniz heyecanlı bekleyişe giriyorum, aradan 2-3 dk geçiyor 5.8 GB olmuş iken bilgisayar yeniden donuyor ve saat 21.30'dan 3.05'e kadar geçen zaman, indirilmiş dosya, elektrik vs. vs. çöpe gidiyor !

Ya format atacağım ya da biraz daha araştıracağım :(

Bence daha fazla kendinizi sıkıntıya sokmadan güzel bir format atın düzeleceğini umuyorum. Telefon veya baska bir cihazda indirme yaptığınızda yine aynı sorun oluyor mu? Modem modelini öğrenebilir miyim ayrıca.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı