Bilgisayar ısınıyor

Aynı işlemci ve ekran kartı bende de var ve seninle aynı şikayete sahiptim. Vakit kaybetmeden sıvı soğutucu aldım ve gayet memnunum. İşlemcim artık ne oynarsam oynayım 70 dereceyi geçmiyor. Önerim, stok fanı çıkart ve kule tipi veya sıvı soğutma al ve tak. 12400 için stok ucu ucuna yetiyor diye gösteriyor ama maalesef ki yer yer yetersiz kalıyor.
Kanka PC boştaykende ses çıkıyor mu ve üstü ısınıyordu dimi oyunda

Kanka direkt çözümü yok mudur fan sesi çok geliyor götürsemi vatana diye düşünüyorum olmuyor böyle
Kasanızın modeli ne? Bir de yan kapağı açmayı deneyin. Hava akışı kötü olduğundan dolayı da olabilir.

Dayı oğlu çokta ses geliyor pugbde falan fanlar bozuk olavilirmi
Fan bir yere sürtüyor gibi gelmiyorsa eğer ses sorun yok. Yüksek hızda ses olur hocam. Kasanızın önü mesh panel mi? Her türlü siz bir yan kapağı açarak deneyin. Fark olursa belli ki hava bakışının kötü olmasından dolayı.

Fan bir yere sürtüyor gibi gelmiyorsa eğer ses sorun yok. Yüksek hızda ses olur hocam. Kasanızın önü mesh panel mi? Her türlü siz bir yan kapağı açarak deneyin. Fark olursa belli ki hava bakışının kötü olmasından dolayı.
Hocam video atabilsem aticam sanki havalandırma boşluğunda gibi ses kasam bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20230808_161559.jpg
    IMG_20230808_161559.jpg
    98,7 KB · Görüntüleme: 43
Kasanız mesh panel gibi duruyor. Aslında iyi olması lazım hava akışının ama pencereler kapalıysa zaten bu havalarda olabilecek bir durum gibi. Bu arada, yan kapağı açmayı denediniz mi?

Arkadaşlar bilgisayar çok ısınıyor yeni aldım i512400 3060 özellikler oyunlarda 85 derece gösteriyor afternburde Görev Yöneticisi CPU 100 gösteriyor ne yapabilirim yoksa sıkıntı yok mudur rahat oyun oynayamıyorum.
Hocam bende sizin sistemin hemen hemen aynısını kullanıyorum. İşlemcim i5 13400F. Bu işlemciler için stok soğutucu malesef yetersiz kalıyor. Ben sosyaldeki arkadaşların yardımıyla bir soğutucu aldım. Şuan için tam yükte 64-65 dereceyi geçtiğini görmedim. Konunun linkini aşağıya bırakıyorum. Eğer ki bütçem yok derseniz BIOS üzerinden turbo boost kapatabilirsiniz. Böylece işlemci boost frekanslarına çıkmayacağı için ısınma olmaz. Maksimum 55-60 derecelerde durur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı