Bilgisayar ısınıyor

Kanka PC boştaykende ses çıkıyor mu ve üstü ısınıyordu dimi oyunda

FPS sabitlersen sıcaklığı biraz daha düşürebilirsin.

Kanka direkt çözümü yok mudur fan sesi çok geliyor götürsemi vatana diye düşünüyorum olmuyor böyle
Kasanızın modeli ne? Bir de yan kapağı açmayı deneyin. Hava akışı kötü olduğundan dolayı da olabilir.

Dayı oğlu çokta ses geliyor pugbde falan fanlar bozuk olavilirmi
Fan bir yere sürtüyor gibi gelmiyorsa eğer ses sorun yok. Yüksek hızda ses olur hocam. Kasanızın önü mesh panel mi? Her türlü siz bir yan kapağı açarak deneyin. Fark olursa belli ki hava bakışının kötü olmasından dolayı.

Hocam video atabilsem aticam sanki havalandırma boşluğunda gibi ses kasam bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20230808_161559.jpg
    98,7 KB · Görüntüleme: 43
Kasanız mesh panel gibi duruyor. Aslında iyi olması lazım hava akışının ama pencereler kapalıysa zaten bu havalarda olabilecek bir durum gibi. Bu arada, yan kapağı açmayı denediniz mi?

Hocam bende sizin sistemin hemen hemen aynısını kullanıyorum. İşlemcim i5 13400F. Bu işlemciler için stok soğutucu malesef yetersiz kalıyor. Ben sosyaldeki arkadaşların yardımıyla bir soğutucu aldım. Şuan için tam yükte 64-65 dereceyi geçtiğini görmedim. Konunun linkini aşağıya bırakıyorum. Eğer ki bütçem yok derseniz BIOS üzerinden turbo boost kapatabilirsiniz. Böylece işlemci boost frekanslarına çıkmayacağı için ısınma olmaz. Maksimum 55-60 derecelerde durur.

İfadeler: HFO
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…