Bilgisayar işlemcileri başka cihazlarda kullanılabilir mi ?

Bence takılır. Bunun için makine özelleştirilmeli ama. O makinelerin içerisindeki beyinler de birer işlemci sayılabilir. Uygun soket yapısı gerekecek. Ve o işlemcinin destekleyeceği, aynı zamanda makinenin ihtiyaçlarına ve fonksiyonlarına göre bir anakart üretilmeli.
Yani bende öyle düşündüm açıkcası zira bilgisayar da (fiziki olarak olmasa bile) bir dosyayı açmamızdaki, bir şeyi ordan oraya yükleyebilmemizi sağlayan şey bir işlemci nede olsa. Bu işlemciler bence farklı cihazlar üzerinde de kullanılır bence. Ben bu sorunun cevabını almadan uyuyamam ayrıca yarın sanırım kendime küçük bir makine hazırlayacağım bir bilgisayar işlemcisi ile, en azından bir şeyi bir yerden bir yere hareket ettirebilen bir cihaz yapmayı deneyeceğim [emoji1] . Başarılı olursam yazarım size.

Teoride kullanilabilir. Pratikte kimse kullanmaz. Cunku senin buzdolabinda ya da bir arabanin otomatik vites unitesinde kullanacagin islemcinin 80 watt enerji tuketmesini, 13MB L3 Cache'ine sahip olmasini istemezsin. Kisa boylu bir cocugun cok uzun kollarinin olmasi gib bir sey bu. Uyumsuz ve avantaji dezavantajlarinin yaninda kucuk kaliyor.

Bir zamanlar bu konu ile alakalı bir yazı okumuştum. Bahsettiğiniz cihazlarda da işlemci var. Hatta çok daha güçsüz işlemciler bunlar bildiğim kadarıyla.

Yazıda yanlış hatırlamıyorsam bu işlemcilerin farklı kodlandığı yazıyordu. Burada bir işletim sisteminden bahsetmiyoruz. İşlemcinin içindeki kodlamadan bahsediyoruz. Eğer bu kodlamayı baştan kullanılacak olan makineye göre yaparsak bunun mümkün olabileceğinden bahsediyordu yazı. Ancak bu yapılabilir mi, yapmak ne kadar verimli olur ya da fiyat konusunda bir tasarruf söz konusu olur mu bilemem. Bir de bu kodlamayı sanırım bilgisayardan yapmak imkansız. Bunun için farklı bir platform gerekli.

Aklımda kalanlar bunlar.

Yani bende öyle düşündüm açıkcası zira bilgisayar da (fiziki olarak olmasa bile) bir dosyayı açmamızdaki, bir şeyi ordan oraya yükleyebilmemizi sağlayan şey bir işlemci nede olsa. Bu işlemciler bence farklı cihazlar üzerinde de kullanılır bence. Ben bu sorunun cevabını almadan uyuyamam ayrıca yarın sanırım kendime küçük bir makine hazırlayacağım bir bilgisayar işlemcisi ile, en azından bir şeyi bir yerden bir yere hareket ettirebilen bir cihaz yapmayı deneyeceğim [emoji1] . Başarılı olursam yazarım size.
Anakartın çalıştırmaya çalışacağınız cihaza uygun bağlantıya sahip olması lazım. Arduino veya Rasbery(yazılışı unuttum) Pi kullanılabilir aynı zamanda

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı