Çözüldü Bilgisayar kapalıyken prizi düğmesinden kapatmak zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda.122

Decapat
Katılım
22 Şubat 2022
Mesajlar
224
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bilgisayarı kapattıktan sonra prizi düğmesinden kapatmak zararlı mı düğmeyi açtığımız zaman elektrik akımı PC'ye zarar verir mi? Priz akım koruyuculumu bilmiyorum evet ya da hayır derseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarı kapattıktan sonra prizi düğmesinden kapatmak zararlı mı düğmeyi açtığımız zaman elektrik akımı PC'ye zarar verir mi? Priz akım koruyuculumu bilmiyorum evet ya da hayır derseniz sevinirim.
Bilgisayar açık olmadıktan sonra hiç bir şey olmaz dert etmenize gerek yok. Akım korumalı/korumasız bu farketmez sonuçta bilgisayar çalışmıyor. 😀

Akım korumaları genelde ani bir elektrik kesintisinde bilgisayarı bozulmaktan koruyor. Mesela bir gün tatil olarak gittiğimiz Rizede çok ani bir elektrik kesintisi olmuştu ve akım koruması olmayan tüm televizyonlar bozulmuştu. Bilgisayarlarda ani elektrik kesintilerinde akım korumasız prizlerde aniden bozulmaz ama ciddi bir zarar verebilir ya da hiç vermez bu değişebilir. Yani akım korumalı prizler bence çok önemli. Ben akım korumalı priz kullanıyorum şuan başıma öyle bir elektrik kesintisi gelmedi ama gelebilir.
 
Bilgisayar açık olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz dert etmenize gerek yok. Akım korumalı/korumasız bu fark etmez sonuçta bilgisayar çalışmıyor. 😀

Akım korumaları genelde ani bir elektrik kesintisinde bilgisayarı bozulmaktan koruyor. Mesela bir gün tatil olarak gittiğimiz Rize'de çok ani bir elektrik kesintisi olmuştu ve akım koruması olmayan tüm televizyonlar bozulmuştu. Bilgisayarlarda ani elektrik kesintilerinde akım korumasız prizlerde aniden bozulmaz ama ciddi bir zarar verebilir ya da hiç vermez bu değişebilir. Yani akım korumalı prizler bence çok önemli. Ben akım korumalı priz kullanıyorum şu an başıma öyle bir elektrik kesintisi gelmedi ama gelebilir.

Teşekkürler o zaman bir sorun olmaz prizden kapatıp açsam.

Akım korumalı bir priz tabii ki de çok iyidir. Hatta kaliteli bir 3'lü priz almanızı tavsiye ederim. Zamanında şu üründen 2 tane almıştım 190 TL'ye. İyi ki almışım. Şimdiki fiyata bakar mısınız? İçinde özel chip var akım korumalı. Ayrıca prizde yüksek voltaj uyarısı var.


Hocam o parayı bulursam RAM alacağım zaten.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı