Çözüldü Bilgisayar kapalıyken virüs zarar verebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dardayim

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar işlerine hiç hakim değilim. Bir oyun indirme çabası içindeydim ki o esnada gelen reklamlar, bilgisayarımın kapandığında uzun süre açılmamasıyla virüs bulaştığını anladım. Eminim öncesinde de mevcut virüs vardır. Antivirüs kullanmıyor ve Windows'u güncellemiyorum. Güncelleyemiyorum. Antivirüs uygulaması edindim bir tane ancak şimdi de bilgisayarımda uygulamayı yüklemem için internet gerekiyor interneti açınca da çok daha yavaş oluyor. Tek çare format atmak diyorlar ancak değer verdiğim belgeler de var içerisinde. Çözüm arıyorum. Ama çözüm aramanın da öncesinde belgelerim, özel içeriklerim, şifrelerim dizüstü bilgisayarım kapalıyken ve hatta bataryası takılı değilken çalınabilir, kullanılabilir mi? Çözüm için bir arkadaşımı bekliyorum ancak onun gelmesine de daha var ve o gelinceye kadar içeriklerin güvende olup olmadığını merak ediyorum. Cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sorunuma çözüm arıyordum. Hakim olmadığımdan bilinmezliğime de içimi rahatlatmak için uzman görüşü. Kalabalık için sahiden üzgünüm.
İşte çözümü güncellemediğin işletim sistemi, güncellemediğin yazılımlar, yüklemediğin sağlam bir AV ile çözebiliyorsun bunu anlatıyoruz. İçinin rahatlaması için bunlar gerekli burada yazılan sözler veya bilgiler değil. Burada isterse bin tane kişi veri olmadan konuşssun bir zararlı bulaşmışssa çözemez.
Şu ana dek banka hesaplarım normal göründüğüne göre sorun yoktur diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim. Zararlıların hepsi banka veya özel bilgilere ulaşmak için yapılmıyor. Sisteme zarar vermek, takip etmek, izlemek, paket çalmak vb. daha bir çok etkinikleri var bu da yine zararlı tipine göre değişiyor. Sadece banka hesaplarınızdan şüphe ediyorsanız internet bankacılığında alacağınız önlemleri bankanızdan öğrenirseniz size yardımcı olacaklardır.

Hocam banka bilgilerim, özel tatil fotoğraflarım falan çalınmasın da istedikleri gibi çökertsinler. Şaka bir yana söylediğiniz önlemleri alacağım alabileceğim ilk an. İyi ki sormuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…