Bilgisayar kapandıktan sonra açılmıyor

Wain

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı kullandıktan sonra kapatınca yeniden açılmıyor. Bir 30 dk falan beklemem gerekiyor ve once oyle acılıyor, kapattıktan sonra hemen açınca da bilgisayar fan ve LED'leri 1 saniyelik donup sonra duruyor acılmıyor. Foruma baktım elektriklenme falan demişler bende oradaki işlemleri uyguladım (bilgisayarın guc kablosunu cekip bas çek yapmak, RAM takıp sokmek, anakarttaki kabloları çekip bas çek yapmak.) Ama olmadı maalesef hala aynı durum var ne yapabilirim?

Arkadaşlar bilgisayarı kullandıktan sonra kapatınca yeniden açılmıyor. Bir 30 dk falan beklemem gerekiyor ve once oyle acılıyor, kapattıktan sonra hemen açınca da bilgisayar fan ve LED'leri 1 saniyelik donup sonra duruyor acılmıyor. Foruma baktım elektriklenme falan demişler bende oradaki işlemleri uyguladım (bilgisayarın guc kablosunu cekip bas çek yapmak, RAM takıp sokmek, anakarttaki kabloları çekip bas çek yapmak.) Ama olmadı maalesef hala aynı durum var ne yapabilirim?

Merhaba kolay gelsin, çözümün tam olarak ne olduğunu bilmiyorum fakat belki işine yarar diye bilgisayar kasasının açılıp açılmadığı zamanlarımın hakkında bazı öneriler vermeye çalışacağım;
1- Power Supply tam ucu ucuna mı karşılıyor sistem donanımlarını?
2- işlemcinde herhangi bir problem var mı?
3- bu olay hangi durumdan sonra başına geldi? / PC temizleme, ayar yapma vs.
4- RAM'lerin kaç yıllık, eskime durumu olabilir mi?
5- kullandığın kablolarda veyahut elektriği aldığın kablolarda, veya / 6'lı 3'lü prizler oluyor,
Onların kalitesinde bir sıkıntı var mı?
6-Sistemin birbirine tam olarak uyumlu mu? Anakart, ekran kartı vs.

Şimdi aklıma geldi ; biostan overclocking yaparken volt ayarlarıyla oynadınız mı ?
min max ayarlarıyla oynadıysan belki ondan dolayı da bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz

Merhaba kolay gelsin, çözümün tam olarak ne olduğunu bilmiyorum fakat belki işine yarar diye bilgisayar kasasının açılıp açılmadığı zamanlarımın hakkında bazı öneriler vermeye çalışacağım;
1- Power Supply tam ucu ucuna mı karşılıyor sistem donanımlarını?
2- işlemcinde herhangi bir problem var mı?
3- bu olay hangi durumdan sonra başına geldi? / PC temizleme, ayar yapma vs.
4- RAM'lerin kaç yıllık, eskime durumu olabilir mi?
5- kullandığın kablolarda veyahut elektriği aldığın kablolarda, veya / 6'lı 3'lü prizler oluyor,
Onların kalitesinde bir sıkıntı var mı?
6-Sistemin birbirine tam olarak uyumlu mu? Anakart, ekran kartı vs.
1-550w power var sistemim için gayet yeterli
2-hayır yok
3-hatırladığım kadarıyla 8gb olan rami 16 gb yaptıgımda (iki ram farklı)
4-biri 6 aylık dieri 2 yıllık
5-hayır yok
6-evet (rx6600 i3-12100f h610mk)

Önce ortalardan bir BIOS'u yüklemeyi deneyin.
deneyim bi dk

Technopat Haberler

Geri
Yukarı