Bilgisayar kapanırken fişin çekilmesi bilgisayara zarar verir mi?

4yb4rs

Decapat
Arkadaşlar fişten çekilerek kapatılmayacağını biliyorum. Üçlü priz lazımdı bende prizi almak için bilgisayarı masaüstü sekmesinden normal kapata bastım tam kapanıyordu kasa ışıkları gitmedi ama monitörde tam off yazmıştı. Bende kapanmadan fişi çektim sorun olur mu?

Arkadaşlar fişten çekilerek kapatılmayacağını biliyorum. Üçlü priz lazımdı bende prizi almak için bilgisayarı masaüstü sekmesinden normal kapata bastım tam kapanıyordu kasa ışıkları gitmedi ama monitörde tam off yazmıştı. Bende kapanmadan fişi çektim sorun olur mu?

Çalışıyorsa normal bir şekilde, tabii bir şey olmamıştır ama sakın bir daha öyle bir şey yapmayın bilgisayara gerçekten zarar veriyor bırakın kendi kapansın bir kereciktende bir şey olmaz.

Olmaz da 5 saniye daha bekleyemedin mi.

Sıkıntı olmaz. Ama devamlı yapma.

Bu mantığa göre elektrikler gittiğinde de bilgisayarın bozulması gerekir. Yani 1-2 kere oldu diye hemen sorun yapmaz bilgisayar kapanmadan fişi çekmek ama tabii ki her şeyin fazlası zarar, normal bir şekilde kapatmak en iyisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı