Çözüldü Bilgisayar açıkken fişin çekilmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibocumnabion

Decapat
Bugün arkadaşımın aptalca şakası yüzünden bilgisayarımın fişini çekti. Fiş korumalı prize bağlıydı. Prizle birlikte çekti. Herhangi bir sorun olur mu? Bilgisayarı açmadan önce Power girişindeki kabloyu söküp pinlere 10 saniye dokundum ve 10 saniyede Power düğmesine basılı tuttum. Herhangi bir sıkıntı veya nasıl anlarım bir sıkıntı olacağını?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açıldıysa zaten herhangi bir sorun yoktur. PSU'ların geneli akım korumasına sahip diye biliyorum. Voltaj dalgalanmasını önleyen bobinler var. Açmadıysanız açmayı deneyebilirsiniz.
Bugün arkadaşımın aptalca şakası yüzünden bilgisayarımın fişini çekti. Fiş korumalı prize bağlıydı. Prizle birlikte çekti. Herhangi bir sorun olur mu? Bilgisayarı açmadan önce Power girişindeki kabloyu söküp pinlere 10 saniye dokundum ve 10 saniyede Power düğmesine basılı tuttum. Herhangi bir sıkıntı veya nasıl anlarım bir sıkıntı olacağını?
PSU'nuzda gerekli güvenlik sertifikaları varsa korkmanıza gerek yok pek.
Ve benim eski bilgisayarımdaki 300W PSU'da bile çoğu zaman fişten çekerek kapatılmasına rağmen her hangi bir sorun ile karşılaşmadım.
Açıldıysa ve kullanırken bilgisayarda bir sıkıntı yoksa muhtemelen problem yoktur.

Sisteminizde HDD yani mekanik disk varsa sorun olabilir.
Ama SSD varsa sorun olacağını sanmıyorum.
m2ssd var
PSU'nuzda gerekli güvenlik sertifikaları varsa korkmanıza gerek yok pek.
Ve benim eski bilgisayarımdaki 300W PSU'da bile çoğu zaman fişten çekerek kapatılmasına rağmen herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
Açıldıysa ve kullanırken bilgisayarda bir sıkıntı yoksa muhtemelen problem yoktur.

Benim PSU Xigmatek X Power 650W açıldı şu an bir sıkıntı yok.

Ben bu konularda eski bilgisayarlara daha çok güveniyorum. Ancak bir kereden bir şey olma ihtimali gerçekten çok düşük ömrü kısalır belki parçaların ama uzun soluklu bir durum olmadığı sürece çok zor. O bilgisayar elbet elektirik kesintisine de maruz kalacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı