Çözüldü Bilgisayar kapanıyor, EZ Debug LED CPU yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ssa01

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım bazen açılırken hiç görüntü vermiyor, bu durumda bilgisayarı açmak için tekrardan başlatmam gerekiyor. Bazen bilgisayarım çalışırken rastgele zamanlarda donuyor ardından kapanıyor. Normalde seyrek olduğu için çok kafaya takmıyordum ama son iki gündür sürekli oluyor. Kapanma gerçekleştiğinde PC içindeki fanlar çalışmaya devam ediyor, görüntü ve ses gidiyor.

Yaptıklarım:
1-RAM'i diğer slota taktım.
2-CPU Power kablosunu söküp taktım.
3-BIOS versiyonunu değiştirdim.
4-işlemciyi söküp taktım.

PSU'dan bazen gürültülü bir tıkırtı sesi geliyor. CPU sıcaklığı 60 C, sıcaklıktan kapanmadığına eminim.

Önceden RAM, HDD, SSD testi yapmıştım temiz çıkmışlardı.

Anakart: B450M Gaming Plus.
İşlemci: Ryzen 5 2600.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
PSU değiştirdim, pili söküp taktım. Yok olmuyor donup kapanmaya devam ediyor. RAM'leri Memtest ile test ettim sağlıklı gözüküyor. Sorun anakart mı acaba?

Sorun anakartmış.
Pili söküp tak. PSU'dan gürültülü bir ses gelmesi beni ürkütüyor.

Elinde farkli bir PSU varsa dener misin? Bir sıkıntı olabilir normal PSU'dan gurultulu bir takirt sesi cikmasi normal bir şey degil. Kullanmaya devam etmeni onermem o PSU'yu. Sistemini yakabilirsin.

Elinde farkli bir PSU varsa dener misin? Bir sıkıntı olabilir normal PSU'dan gurultulu bir takirt sesi cikmasi normal bir şey degil. Kullanmaya devam etmeni onermem o PSU'yu. Sistemini yakabilirsin.
Ben de psu'dan şüpheleniyorum.Ez Debug Led üzerinde Cpu ledinin yanması sorununda cpu ve psu üzerinde durmuşlar.Cpular çok kolay bozulan bozulan parçalar değiller.Malesef elimde yedek psu yok.

Pili söküp tak. PSU'dan gürültülü bir ses gelmesi beni ürkütüyor.
Beni de ürkütüyor ama corsair 80+ bronze olunca patlamaz heralde diyorum.

Yarin bir bilgisayarcidan odunc alabilirsin. Ama yine de yeni PSU takana kadar acma o sistemi.

Corsair olunca 80+ olunca ne oluyor sanıyorsun? İsterse ROG Thor olsun patlama riski asla %0 değildir. İnsan yapımı bu.

PSU değiştirdim, pili söküp taktım. Yok olmuyor donup kapanmaya devam ediyor. RAM'leri Memtest ile test ettim sağlıklı gözüküyor. Sorun anakart mı acaba?

Sorun anakartmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…