Bilgisayar kapanıyor

programmerr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi sosyaller. Ofiste kullandığım bir bilgisayarım var. Normal bir şekilde internette gezerken vs problem yok fakat oyun oynamaya başlayınca Valorant, LoL vs. bilgisayarın ekranı bir anda gidiyor no signal gibi bir şey yazıyor. Tekrar başlatınca düzeliyor. Ekran kartı driverim son sürümdü. DDU ile kaldırıp eski bir sürüm kurdum fakat sonuç aynı. Bir 5 dakika kadar oynuyorum, sonra gidiyor.

i5 3470
RX550 4 GB.
256 SSD.
8 GB RAM.

Sistem özellikleri bu şekilde. Sistem Izoly marka. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar iyi sosyaller. Ofiste kullandığım bir bilgisayarım var. Normal bir şekilde internette gezerken vs problem yok fakat oyun oynamaya başlayınca Valorant, LoL vs. bilgisayarın ekranı bir anda gidiyor no signal gibi bir şey yazıyor. Tekrar başlatınca düzeliyor. Ekran kartı driverim son sürümdü. DDU ile kaldırıp eski bir sürüm kurdum fakat sonuç aynı. Bir 5 dakika kadar oynuyorum, sonra gidiyor.

i5 3470.
RX550 4 GB.
256 SSD.
8 GB RAM.

İşlemci ısıtıp kendini kapatıyor olabilir işlemci sıcaklığınız hangi seviyelerde.

Hocamın dediği gibi muhtemelen ısınıyor. Başka seçenek o ekran kartı düşük seviye olduğunu için işlemcisi yetişemiyor. Muhtemelen bir hata ekranı veriyor ancak onu göremeden kapanıyor.

Arkadaşlar iyi Sosyaller. Ofiste kullandığım bir bilgisayarım var. Normal bir şekilde internette gezerken vs problem yok fakat oyun oynamaya başlayınca Valorant, LoL vs. bilgisayarın ekranı bir anda gidiyor no signal gibi bir şey yazıyor. Tekrar başlatınca düzeliyor. Ekran kartı driverim son sürümdü. DDU ile kaldırıp eski bir sürüm kurdum fakat sonuç aynı. Bir 5 dakika kadar oynuyorum, sonra gidiyor.

i5 3470
RX550 4 GB.
256 SSD.
8 GB RAM.

Hocam sistemin eski ısındığı için işlemci kendini kapatıyor bunun başka açıklaması yok ya PC'yi zorlamayacaksın ya da yeni sistem almayı düşün hocam

i5 3470.
RX550 4 GB.
256 SSD.
8 GB RAM.

Hocam biraz ilkel bir çözüm olacak ama sistemin altına buz koymayı öneriyorlar yaparım diyorsanız sorun ortadan kalkacaktır.

Hocam biraz ilkel bir çözüm olacak ama sistemin altına buz koymayı öneriyorlar yaparım diyorsanız sorun ortadan kalkacaktır.

Yok hocam olmaz o arkadaşın sistemi eski ve sistemi zorlayan uygulamaları kullandığı için işlemci ya da ekran kartı çok ısındığı için görüntü kesiyor

Termal macunu yenilendi mi hocam

Hiç yenilemedim termal macun ama bu LoL'ün kartla olan yeni bir oyunu varmış mesela onu oynarken de aynısı oluyor 10-15 dakika sonra kapanıyor. FPS 250 seviyelerinde geziyor, sıcaklıklarda yani oyun başından falan işlemci 65-70, ekran kartı 70-80 arası değişiyor. Kasanın tüm kapakları açık her yerden hava alıyor.

Çözüm işlemci ve ekran kartının termal macununu değiştirmek oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı