Bilgisayar kapanmıyor

gezgin can

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım başlat üzerinde kapat dediğim zaman "kapatılıyor" yazıyor ve ekran kararıyor. Disk işlem lambası sönüyor fakat bilgisayarım çalışma lambası, fanları, ekran kartı ışıkları, PSU çalışmaya devam ediyor. Ne kadar beklerse beklesin kapanmıyor.

Not: BIOS'u güncellemeyi denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'da sıkıntı var gücü kesmiyor. PSU'nun düğmesinden kapat.

Ve yeni PSU'larda bileşenlerin soğuması için beli bir süre çalışıyor eğer kapanmaz ise BIOS'ta seçenek olması lazım.

Zaten anakart almayı bırakınca PSU gücü keser neden yazdınız anlamadım?
Yok sıkıntı, anakarttanda kaynaklanıyor olabilir. Direk PSU'ya suç bulmak hata bence. Anakart diğer bileşenlere komut gönderiyor çalışması için, güç çekmeleri için diye biliyorum. Yani güç çekme komut PSU'dan değil anakarttan geliyor. Benim bildiğim kadarıyla tabi yanlış olma ihtimali var.

Zaten anakart almayı bırakınca PSU gücü keser neden yazdınız anlamadım?
Buna benzer birşeyi bende yaşıyorum. Bilgisayarı kapatıyorum. Disk işlem lambası falan sönüyor. Ama mouse RGB aydınlatması, klavye RGB aydınlatması ve kasa içindeki bazı bileşenler çalışmaya devam ediyor. Ama sonradan farkettim ki 2-3 dakika kadar çalışıyor ve çoğu lamba sönüyor. Sadece ekran kartının PCI ledi yanıyor.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Windows Update ile gelmeyen yeni chipset sürücü varmış. Sürücüyü kurdum. Bakalım yine tekrar edecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı