TYT/MSÜ'ye nasıl çalışılır?

Akif Erdem

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam. Ben mezun bir öğrenciyim hedefim MSÜ'de 40 net civarı veya TYT'de 250+ almak ve polisliğe girmek. Ama illa 250'de sabit kalmayacağım daha fazlası neden olmasın.

Aktif olarak dershaneye gidiyorum ayrıyeten spora gidiyorum. Yani çalışıyorum ama matematiğimi ilerletemiyorum ve nasıl ders çalışmam gerekir pek bilmiyorum. Son 1 haftadır inanılmaz bir düşüş var pek çalışamıyorum dershane harici. Günde 25 paragraf çözüyorum. Bıyıklı matematiğin 10 günde kampı var onu 2 güne yayarak bitiriyorum. Başka ne yapmam gerek acaba? İnanın nasıl çalışacağımı bilmiyorum, bir türlü oturtamadım çalışma düzenimi.

Denemelerim ortalama Özdebir'de biri 38 biri 42 net, töder 43, Apotemi 35 net, ens 47 net. Ama ne yapsam matematiğimi yukarıya çekemiyorum (fen bilgiside hiç çözmüyorum) bir Özdebir'de 7 net geldi sadece, en yükseği oydu. Genellikle netlerim Türkçe 25-27 geri kalanı sosyal oluyor, matematik genelde 3 net civarında geliyor.

Önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

Şimdi eğer sadece TYT'ye gireceksen önümüzde hala uzun bir yol var hiç şu anki netlerine kapılıp moralini bozma matematik konusunda eğer dershaneden pek bir verim alamıyorsan bir YouTube hocasının kampını bitirmeni tavsiye ederim. Ondan sonra 3 tane test kitabı alacaksın bunların 1I başlangıç seviyesi 1I orta seviye biri zor olacak şekilde hocadan dinledikten sonra başlangıç orta zor diye o onlardan testlerini bitireceksin. Konuların bittiğinde ise sürekli deneme çözerek süre sorununuda ortadan kaldıracaksın. Bu kadar basit bunun için sadece 2 3 ay emek vermen gerekiyor. Türkçe konusunda ise günlük paragraf dil bilgisi ve arada biraz kitap okuman yeterli olacaktır fen konusunda da eğer çok nete ihtiyacın yoksa hepsinin bazı belli başlı konuları var her sene çıkan tarzlardan onları çalışırsanda rahat 12 13 netlere de çıkarsın fende. sosyaldede konu çalışıp deneme yaparsan çok rahat halledersin.Tek yapacağın şey moral bozmamak ve düzenli çalışmak

Şimdi eğer sadece TYT'ye gireceksen önümüzde hala uzun bir yol var hiç şu anki netlerine kapılıp moralini bozma matematik konusunda eğer dershaneden pek bir verim alamıyorsan bir YouTube hocasının kampını bitirmeni tavsiye ederim. Ondan sonra 3 tane test kitabı alacaksın bunların 1I başlangıç seviyesi 1I orta seviye biri zor olacak şekilde hocadan dinledikten sonra başlangıç orta zor diye o onlardan testlerini bitireceksin. Konuların bittiğinde ise sürekli deneme çözerek süre sorununuda ortadan kaldıracaksın. Bu kadar basit bunun için sadece 2 3 ay emek vermen gerekiyor. Türkçe konusunda ise günlük paragraf dil bilgisi ve arada biraz kitap okuman yeterli olacaktır fen konusunda da eğer çok nete ihtiyacın yoksa hepsinin bazı belli başlı konuları var her sene çıkan tarzlardan onları çalışırsanda rahat 12 13 netlere de çıkarsın fende. Sosyaldede konu çalışıp deneme yaparsan çok rahat halledersin. Tek yapacağın şey moral bozmamak ve düzenli çalışmak.

Hocam verim alıyorum matematikten ancak yine ekstra çalışmam gerekli. Siz ne önerirsiniz matematikte YouTube'dan. Sosyal kısmında coğrafyam gayet iyi şu ana kadar konu eksiğim yok. Türkçede ise dil bilgisinde eksikliklerim var.

Hocam simdi matematik temeliniz yok muhtemelen bu yüzden YouTube'dan mert hocayı tavsiye edebilirim yavaş yavaş kolaydan zora doğru gidiyor. Sürekli de soru çözüm izleyin onlar çok mühim ben bu yaz başladım ders çalışmaya ilk matematik netim 5ti şu an 25 üstü görüyorum sizin o seviyeleri geçebileceğinizi de düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı