Çözüldü Bilgisayar kasa camını çıkarırsak ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibo3838

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı yeni aldım stok fan kullanıyorum 85 derece oluyor Valorant oynarken camı çıkarsam ne kadar fark eder. Kasa fotoğraftaki yerde.
Bir de kasa 4 fanlı 3 önde iki arkada.

3 önde 1 arkada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kasanın iç hacmi küçükse ne yaparsanız yapın o yan kapağı sökmeden soğumuyor kendimden biliyorum düzenli temizliğini yaparak açık şekilde kullanabilirsin.

Kasanın içi ne kadar küçükse soğutması o kadar kolay olur odanı mı ısıtmak daha kolay yoksa evini mi?

Ayrıca tozlanmaması için sineklik gibi bir şey takabilirsin satılıyor bir de camı çıkarmak kasanın hava sirkülasyonunu bozar ancak zaten stok fan kullanmakta hava sirkülasyonunu bozuyor yani zaten bozulmuş o yüzden dert değil.

Çok fark etmez orada hocam. En son ne zaman işlemci macununu değiştirdiniz ve stok fan kullanmayın mümkünse.

Hocam bilgisayarı alalı 3 hafta falan oldu yani macun ortalama 3 haftalık falan stok fanı değiştirecek durumda değilim param var ama babam izin vermez öyle şeylere para harcamama. Böyle kullanmaktan başka bir çarem yok benim. Bu sorun çok ilerlerse 95 derceye falan çıkarsa o zaman alırım yeni bir fan.

Teşekkürler.

Nasıl yani anlamadım ? Odamı ısıtmak daha kolay olur. Kendinle çelişiyorsun. Bu mantıkla küçük kasanın ısınması daha kolay olur. Ayrıca küçük kasayı soğutmak daha kolay olur diye bir şeyi nereden duydun bilmiyorum. Kasanın yeterli iç hacmi olması lazım ki hava sirkülasyonu sağlanabilsin yoksa boğulur kompenentler.

Yanlış yazmış hocam çok kasma.

Önde ki fanlar içeriye hava alır arkada ki egzoz fan ise hava çıkarır önden gelen hava sağa sola dağılmadan ne kadar hızlı ilerleyebilirse kasa o kadar iyi soğur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önde ki fanlar içeriye hava alır arkada ki egzoz fan ise hava çıkarır önden gelen hava sağa sola dağılmadan ne kadar hızlı ilerleyebilirse kasa o kadar iyi soğur.
Doğru hocam dediğiniz fakat ne kadar küçükse o kadar kolay soğur deyimi tamamen yanlış. Kendi kasamdan örnek vereyim önde 3 fan arkada egzoz fan var ama iç hacmi gerçekten küçük. Üstüne kule tipi fan kullanıyorum iyice sıkış tıkış her şey. Yani havanın dolaşabileceği alan çok az o yüzden de soğuyamıyor. Yan kapağı açmadan soğutamıyorum sistemi. Açınca içerideki sıcak hava dışarıdaki serin havayla buluştuğu için daha soğuk çalışıyor. Fakat büyük kasalarda geçersiz bu durum.

Dosya Ekleri

• 20240319_225114.jpg
    132,3 KB · Görüntüleme: 46

Kasanın büyük olması ısı dağıldığı için kısa vadelik kasanın soğuk kalmasını sağlar ancak sizin de mantığınıza göre hiç kasa kullanmayalım kasa her taraftan hava alsın.

Umarım videoyu izlersiniz sizin demek istediğinizi anladım ben de öyle sanıyordum.

Doğrudur hocam en iyisi ayarında kasa kullanmak. (Ekran kartı büyüklüğü, işlemci soğutucu boyutu vb.) Ne çok büyük ne çok küçük. Fakat ben kendi kasamdan yaşadığım için örnek verdim. Kapak kapalı ve açık arasında 10° fark oluyor. Zaten çok pişmanım bu kasayı aldığıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…