Bilgisayar kasası en güvenli nasıl uçakta getirilir?

rysvetreni

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Tebilon'dan 9060XT'lı bir hazır sistem aldım ve Kıbrıs'a getireceğim. Ekran kartı, kule tipi soğutucu ve RAM'i söküp çantamda, kasayı ise (kasa modeli CC560 V2 yani mid kasa) büyük valizimin içine koymayı ve kasanın etrafını patpatlı naylon ile sarmayı düşünüyordum. Birinci korkum PSU, anakart, işlemci ve SSD kurulu olacak bir sorun olur mu? İkinci korkum işlemci ve anakarta bir şey gelip bozulması. Üçüncü korkum ise kasanın temperli camının patlaması. Bana en mantıklı yöntemi önerir misiniz? Kabine kasayı alabileceğimi düşünmüyorum o yüzden valize vermeyi düşündüm aslını isterseniz. Patpatlı naylon ile 3-4 kat sarmayı düşünüyorum. Tebilon da bana bunu tavsiye etti sizce?

Kutusu olan herşeyi kutulayıp çantaya koyun (anakart hariç tutulabilir). Temperli camı 2 kat patpat, kasayı ayrıca patpatlayıp cam sökük halde valize atın.

Kutusu olan her şeyi kutulayıp çantaya koyun (anakart hariç tutulabilir). Temperli camı 2 kat patpat, kasayı ayrıca patpatlayıp cam sökük halde valize atın.

Hocam işlemciyi anakart üstünde tutsam ne olur? Sorun çıkar mı? Dediğiniz gibi SSD'yi de söküp hatta gerekirse PSU'yu bile söküp verebilirim (işlemciyi sonradan takarken R5 7500F olduğu için yanlış yerleştirip pinini kırarsam diye korkuyorum o yüzden onu söktürmek istemiyorum açıkçası. Camı söküp bir poşete koyup uçağa yanıma alabilir miyim? Kasayı da sadece anakart ve SSD takılı halde bagaja versem? Eğer cama bir şey olmaz valize koyabilirsiniz derseniz kardeşimin valizine koyacağım kıyafetlerin arasına 2 kat patpat ile sarıp.

Hocam işlemciyi anakart üstünde tutsam ne olur? Sorun çıkar mı? Dediğiniz gibi SSD'yi de söküp hatta gerekirse PSU'yu bile söküp verebilirim (işlemciyi sonradan takarken R5 7500F olduğu için yanlış yerleştirip pinini kırarsam diye korkuyorum o yüzden onu söktürmek istemiyorum açıkçası. Camı söküp bir poşete koyup uçağa yanıma alabilir miyim? Kasayı da sadece anakart ve SSD takılı halde bagaja versem? Eğer cama bir şey olmaz valize koyabilirsiniz derseniz kardeşimin valizine koyacağım kıyafetlerin arasına 2 kat patpat ile sarıp.
CPU için en güvenli yer kutusu ama anakartta takılı halde de taşınır (kasa patpatlıysa sorun çıkma şansı düşük), kasanın içine de bolca patpat yuvarlayıp yerleştirmek bir artı. SSDye de birşey olmaz. Temperli cam kolay kırılmaz, patpatlayıp kasanın yanına valize koyabilirsiniz. Çanta ile kabinde taşınabilir mi onu uçuş firmasının resmi kurallarına bakarak öğrenebilirsiniz.

CPU için en güvenli yer kutusu ama anakartta takılı halde de taşınır (kasa patpatlıysa sorun çıkma şansı düşük), kasanın içine de bolca patpat yuvarlayıp yerleştirmek bir artı. SSD'ye de bir şey olmaz. Temperli cam kolay kırılmaz, patpatlayıp kasanın yanına valize koyabilirsiniz. Çanta ile kabinde taşınabilir mi onu uçuş firmasının resmi kurallarına bakarak öğrenebilirsiniz.

Patpatli olarak goturecegim hocam, AM5'in direkt kilitli CPU slotu var diye açıkçası bir tik şey yaptim. MSI Pro A620M-B anakart bu arada onun icine yerlestirecekler. O zaman bu sekilde koyuyorum hocam hepisni. Konustum ve bu parcalar ucaga koyulabilir hiçbir sorun yok dediler ayni sekil bilgisayarida bagaja altina verebilirmisim. O zaman anakart ve PSU sadece kasaya montajli sekilde getirecegim. Temperli cami da kardesimin valizinin icine patpatlayip koyacagim ayni sekil. PSU, RAM, ekran karti ve kule tipi sogutucuyuda yanimda cantama koyacagim. Bu sekilde en guveniliri mi diyorsunuz hocam? Teşekkürler hizli yanit icin.

Getiremezsin çantayı fırlatırlar o zaman sağlam kalamaz.

Cantayi kim nere firlatiyor? Ucakta yanima almaktan bahsettim ki ekran karti gibi bilesenler ucagin icine sokulabiliyor bugün havayolu sirketi olan AJet ile konustum. Bagaj olarak ise kasayi valizimin icine koyup patpatla saracagim. Ekran kartini kutusu ile birlikte cantama koyup yanimda gecirecegim ucak altina verecek halim yok herhalde 😂 oyle yapacak olsam valizin icine koyarim niye cantanin icine koyayim ayrica.

Bence en doğrusu kasanın içine girebileceği, dört tarafı köpük olacak şekilde yerleştirilmesi. Tabi makina orijinal kutulu olaydı süperdi. 2000 yılında amerikadan böyle kasa ve tüplü monitör getirmiştim. Mac G3 set.

Cantayi kim nere firlatiyor? Ucakta yanima almaktan bahsettim ki ekran karti gibi bilesenler ucagin icine sokulabiliyor bugün havayolu sirketi olan AJet ile konustum. Bagaj olarak ise kasayi valizimin icine koyup patpatla saracagim. Ekran kartini kutusu ile birlikte cantama koyup yanimda gecirecegim ucak altina verecek halim yok herhalde 😂 oyle yapacak olsam valizin icine koyarim niye cantanin icine koyayim ayrica.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence en doğrusu kasanın içine girebileceği, dört tarafı köpük olacak şekilde yerleştirilmesi. Tabii makine orijinal kutulu olaydı süperdi. 2000 yılında Amerika'dan böyle kasa ve tüplü monitör getirmiştim. Mac G3 set.

Orijinal kutusu da olacak hocam. Tebilon'dan aldigim icin Tebilon kendi kutusunun icine koyup gonderiyor bilgisayarlari. Bana Tebilon'un destek ekibi bu sekilde tasimami onerdi. Açıkçası eger sigarsa kasanin kopuklerini de yerlestirip valize koymayi düşündüm ki bu sekilde bir kutuyu koymaktan daha da cok destek saglasin. Yani valizin icine guvenliksiz koymayacagim zaten. Açıkçası benim burada size sorup ogrenmek istedigim şey kasanin icinde anakart ve islemci takili olursa sorun olur mu? Ozellikle islemci AM5 soketine takili oldugunda bir hareket etme vs yapar mi? Kendim gecip takmaya calisip bir de pinlerini kirip etmek istemiyorum ki buyuk ihtimal kendim denesem yine boyle bir şey yapmam ancak yine de sormak istiyorum. Anakartin ustune islemci takili sekilde getirmem tamam midir sizce?

Simdi bir arastirdim da sorun cikabilirmis sanirsam pinlerden dolayi. Tebilon'dan rica edip bana gostermelerini isteyecegim islemciyi nasıl takacagimi. Yanlış degilsem AM5 de islemci soketinin orta kisminda bir yer var ve islemcinin ortasindaki boslugun (alt kisminin ortasindaki boslugun) oraya denk gelmesi yeterliymis.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı