Bilgisayar Kasası Temizlemek İçin Tavsiyeler

Dostlar selam,

Yıllardır temizlenmedi kasa. Herhangi bir bilgisayarcıya götürüp kompresör ile temizletmeyi mi önerirsiniz yoksa evde kendim fırça, saç kurutma makinesiyle falan mı temizleyeyim?

Not: Daha önce hiç temizlemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Süpürge makinesi gibi bir şey kullanma bu anakartın üstündeki parçalara zarar verebilir. Onun yerine fön makinesi vb kullan ilk tavsiye olarak bunu vereyim. İkinci olarak çok korkmana gerek yok basit bir işlem. Biraz el beceresini olan herkes bunu yapabilir.

Temizlemeden önce ekran kartının vidasını sökün ve soketten çıkartın. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi süpürge gibi şeyler kullanmak anakartınıza veya diğer bileşenlere zarar verebilir. Saç kurutma makinesini toz olan yerlere tutun ve temizleyin. İşlemcinin ve ekran kartının termal macununu değiştirmeyi Youtube üzerinden video izleyerek yapabilirsin.

O konuda bilgisayarcılara güvenme hava ile o iş dört dörtlük olmaz en fazla kabasını alırsın ama kasan yine toz içinde olur. Tamamen detaylı temizlemek istiyorsan kasayı komple kabloları ve usb portlarını hepsini sök banyoya götür az bir şey şampuan ve sabun hangisini kullanırsan artık hafif köpürt ondan sonra güzelcene su tut sonra havlu peçete ile suyun kabası emdir daha sonra yarım saat kadar tamamen kurumasını bekle kendi halinde boş kasa çabuk kurur zaten. Fanları ise ıslak mendil ile güzelcene temizle ekran kartını sök soğutucuyu çıkar onu da yıka aynı şekilde cpu soğutucusunu da sonra eline temiz bir boya fırçası al anakart ve ekran kartı da dahil olmak üzere tozları fırça ile temizle ama yumuşak bir şekilde fırçayı bastırmadan en sonunda her şeyi yavaştan topla ama ekran kartı ve cpu'ya termal macunu sürmeyi sakın unutma power supply'i de açıp aynı şekilde temizleyebilirsin sonra bilgisayarın tertemiz sıfır gibi olur tabi bunu tecrübeliysen uygula yok ben yapamam bu kadar zahmete giremem diyorsan dokunma...

O konuda bilgisayarcılara güvenme hava ile o iş dört dörtlük olmaz en fazla kabasını alırsın ama kasan yine toz içinde olur. Tamamen detaylı temizlemek istiyorsan kasayı komple kabloları ve usb portlarını hepsini sök banyoya götür az bir şey şampuan ve sabun hangisini kullanırsan artık hafif köpürt ondan sonra güzelcene su tut sonra havlu peçete ile suyun kabası emdir daha sonra yarım saat kadar tamamen kurumasını bekle kendi halinde boş kasa çabuk kurur zaten. Fanları ise ıslak mendil ile güzelcene temizle ekran kartını sök soğutucuyu çıkar onu da yıka aynı şekilde cpu soğutucusunu da sonra eline temiz bir boya fırçası al anakart ve ekran kartı da dahil olmak üzere tozları fırça ile temizle ama yumuşak bir şekilde fırçayı bastırmadan en sonunda her şeyi yavaştan topla ama ekran kartı ve cpu'ya termal macunu sürmeyi sakın unutma power supply'i de açıp aynı şekilde temizleyebilirsin sonra bilgisayarın tertemiz sıfır gibi olur tabi bunu tecrübeliysen uygula yok ben yapamam bu kadar zahmete giremem diyorsan dokunma...
Aynen katılıyorum bende senede 1 yada 2 kez bu şekilde temizlerim öyle hava tutmayla felan en az fazla toz yumakları gidiyor

Affınıza sığınarak söylüyorum. Siz manyak mısınız? Kasaya su tutmak ne demek? Kasanın içinde pislik mi var ki? Önemli olan fanların arasına girmiş soğutmayı düşüren tozları almak. Bunu da o üfleme aletleri çok da güzel başarıyor. Fön Makinesi zorunda olmadıkça kullanmayın demişti bu sosyalden bir arkadaş. Devre elemanlarına olumsuz yönde etkisi varmış sanırım yaydığı elektromanyetik dalgalar yüzünden. İşlemci termal macunu yenileyin. Lakin ekran kartına bulaşmayın çok bilmiyorsanız. Yok ben yaparım diyorsanız onu da yenileyebilirsiniz.

Affınıza sığınarak söylüyorum. Siz manyak mısınız? Kasaya su tutmak ne demek? Kasanın içinde pislik mi var ki? Önemli olan fanların arasına girmiş soğutmayı düşüren tozları almak. Bunu da o üfleme aletleri çok da güzel başarıyor. Fön Makinesi zorunda olmadıkça kullanmayın demişti bu sosyalden bir arkadaş. Devre elemanlarına olumsuz yönde etkisi varmış sanırım yaydığı elektromanyetik dalgalar yüzünden. İşlemci termal macunu yenileyin. Lakin ekran kartına bulaşmayın çok bilmiyorsanız. Yok ben yaparım diyorsanız onu da yenileyebilirsiniz.
Kardeşim öyle temizliği herkes içine sindiremez ben mesela kasamın tertemiz sıfır gibi tozsuz görünmesini isterim ve yılda bir kere uygularım. Ayrıca burada boş kasadan bahsediyoruz anakart ve diğer parçalara su tutmaktan bahsetmiyoruz ve bunu tecrübesi olan yapabilecek kişilere öneriyorum. Fön makinesine gelirsek zaten tehlikeli sıcak hava üfleyeceği için parçaları ısıtır soğuk hava üfleyen fön makineleri bile yine biraz olsun sıcak hava üfler yine tehlikeli...

Kasa elektronik bir alet değil bu yüzden bir demir parçasına su tutmaktan bir şey olmaz. Manyak ta değiliz ayrıca. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı