Bilgisayar kasasına en ufak temasta sistem donuyor

badou

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar kasasına en ufak temasımda bilgisayar önce donuyor sonrasında mavi ekran veriyor, bazen de Power tuşuna basmama rağmen monitöre ekran gelmiyor delirmek üzereyim, yardımcı olursanız sevinirim.

Birkaç deneyebileceğiniz yöntem var. Statik elektrik boşaltmayı deneyin PSU'yu kapatın ardından güç tuşuna birkaç defa basın basılı tutun. Bir de ramlerinizi söküp pinlerini silgi ile silip tekrar takın.

Bir temassızlık problemine benziyor. Kontrol etmeniz gereken parçalar Power, anakart girişleri, disk kablosu, diskiniz eski bir hard disk ise hasar almış olabilir bu yüzden dönerken aldığı temaslar anlık durmalara sebep oluyor olabilir.

Bilgisayar kasasına en ufak temasımda bilgisayar önce donuyor sonrasında mavi ekran veriyor, bazen de Power tuşuna basmama rağmen monitöre ekran gelmiyor delirmek üzereyim, yardımcı olursanız sevinirim.
Anakartta değmemesi gereken bir yer kasaya temas ediyor muhtemelen.

Artık kasaya darbeye bağlı mavi ekran olmuyor sanırım, bilgisayardaki statik enerjiyi halletim ve RAM'leri silgiyle sildim. Fakat bu sefer de durduk yerde mavi ekran yiyorum, mesela Opera'yı açıyorum arkada bir anda gitmeye devam ediyor. RAM'lerden kaynaklı olabilir dedim ve Memtest86 ile kontrol ettim ancak bir sorun gözükmüyor.

Bir temassızlık problemine benziyor. Kontrol etmeniz gereken parçalar Power, anakart girişleri, disk kablosu, diskiniz eski bir hard disk ise hasar almış olabilir bu yüzden dönerken aldığı temaslar anlık durmalara sebep oluyor olabilir.
diskim eski evet, kasanın içinden neleri nasıl kontrol edeceğim pek bilgim yok.

1720992544484.png

hdsentinel'den yaptığım test, ssd bi tık sorun sanırım %56 iyi bir değer midir?

1720992741637.png

CrystalDiskInfo'da HDD için böyle bir uyarıya rastladım, nedir ne değildir pek bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim

1720992846767.png
aynı şekilde düzeltilemeyende de sarı ışık yanıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı