Bilgisayar kasasında en ufak sarsıntı olduğunda reset atıyor

Doğan Gedik

Femtopat
Daha fazla  
Oyun oynarken klavyeye sert bastığımda masaya elim ayağım çarptığında bilgisayar reset atıyor çıldırıyorum. :)

HDD ve SSD şüphelendiğim parçalar onları sarsmama rağmen reset atmadı şaşırdım acaba neden kaynaklı olabilir.

Hocam yakşamlar, yanlış hatırlamıyorsam bu sorun birkaç yıl önce bende de vardı. Ben hemen bir bilgisayarcı ile ileişime geçmiştim ve sorunumu kendisi halletti ama nasıl yaptığını bilmiyorum. Kablolarda falan temassızlık olabilir belki ama cidden net bir bilgim yok.

Benim aklıma ilk gelen anakart üzerindeki PC kasasının açma-kapama ve reset tuşlarının bağlandığı alan. Acaba oluşan titreşimle bir kopukluk veya kısa devre mi oluşuyor? Ya da PSU'ya giren kablonun soketi mi sorunlu diye düşündüm. Fanların da bağlantılarını kontrol etmende fayda var. Belki bir kablo içi (dışarıdan görünmeyenb) kopukluk veya temassızlık da olabilir.

İşlemci fanının ayakları tam oturmadıysa ufak sarsıntıda aradaki boşluk artıp işlemciyi soğutamadığından reset atıyor olabilir
Hayır sıkı bir şekilde sabit biraz sarsmaya çalıştım ondan kaynaklı değil ama biraz daha sıkacam vidayı
Benim aklıma ilk gelen anakart üzerindeki PC kasasının açma-kapama ve reset tuşlarının bağlandığı alan. Acaba oluşan titreşimle bir kopukluk veya kısa devre mi oluşuyor? Ya da PSU'ya giren kablonun soketi mi sorunlu diye düşündüm. Fanların da bağlantılarını kontrol etmende fayda var. Belki bir kablo içi (dışarıdan görünmeyenb) kopukluk veya temassızlık da olabilir.
Ekran kartı ram ssd HDD kablolar vs hepsini teker teker sarstım tepki yok hiçbirinde

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı