Çözüldü Bilgisayar kasasından cok yüksek ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Egemwn

Centipat
Daha fazla  
Daha alalı 1 ay olan bilgisayarımdan arada sırada çok ses gelmeye başladı ilk aldığımda yoktu fanındaki tozları temizledim gene geçmedi. Bazen azalıyor bazen artıyor normal mi? Ekran kartının fanları çalışmıyor.

video linki (buraya yükleyemedim) : mp4: VID_20240902_172908.mp4

Ve ciddi derecede rahatsız etmeye başladı

Üzerinden yarım saat geçti ve şu anda garip tiz sesler gelip gitmeye başladı.

ses stok fandan ve arkadaki fandan geliyor en fazla stok fandan geliyor işlemci yük altındayken 80 boştayken 40 görüyor acaba işlemci sıcaklığı ilemi alakalı

Son düzenleme:
Çözüm
Fan devir ayarı yap. PC boşta, ekran kartı fanları dönmüyor işleci fanı en düşük devirde dönüyor ama kasa fanları gereksiz yüksek devirde dönüyor. Cızırtı tıngırtı falan varsa fanların vidalarını bir kontrol et, gevşemiş olabilir.

Cızırtı sadece bir defa oldu bir daha olmadı bilgisayarı yeniden başlattım ses biraz azaldı ama yine de duyuluyor fan devir ayarının ne olduğu hakkında bir bilgim yok açıklar mısın GTA 5'te CPU 80 derece GoW Ultra ayarlarda 70 derece.

Fan devir ayarı yap. PC boşta, ekran kartı fanları dönmüyor işleci fanı en düşük devirde dönüyor ama kasa fanları gereksiz yüksek devirde dönüyor. Cızırtı tıngırtı falan varsa fanların vidalarını bir kontrol et, gevşemiş olabilir.

Ekran kartı fanları otomatik 60 dereceye gelince dönüyor istersem MSI Afterburner'dan acarım.

Stok fan düsük devirde dönüyorsa neden ondan ses geliyor?

Bir sonraki günden güncelleme stok fanı BIOS'tan sessiz moda aldım islemci sıcaklıgı biraz yükseldi ama sessiz çalısıyor. Yük altındayken 80 derecede çalısıyor zarar verir mi?

Belirtmeyi unuttum Antalya'da yasıyorum yani sıcakkk o yüzden normal olarak karsılıyorum ve sorunumu kendim çözdüm (günlük gibi hissediyorum)

Cızırtı sadece bir defa oldu bir daha olmadı bilgisayarı yeniden başlattım ses biraz azaldı ama yine de duyuluyor fan devir ayarının ne olduğu hakkında bir bilgim yok açıklar mısın GTA 5'te CPU 80 derece GoW Ultra ayarlarda 70 derece.

Ekran kartı fanları otomatik 60 dereceye gelince dönüyor istersem MSI Afterburner'dan acarım.

Stok fan düsük devirde dönüyorsa neden ondan ses geliyor?

Bir sonraki günden güncelleme stok fanı BIOS'tan sessiz moda aldım islemci sıcaklıgı biraz yükseldi ama sessiz çalısıyor. Yük altındayken 80 derecede çalısıyor zarar verir mi?

Belirtmeyi unuttum Antalya'da yasıyorum yani sıcakkk o yüzden normal olarak karsılıyorum ve sorunumu kendim çözdüm (günlük gibi hissediyorum)

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı