Kasa boyutu ana tercih unsuru olmalı. İçine takacağınız anakart ve diğer soğutma, ekstra parçalara bakarak boyutlarına göre kasa tercihlerinizi öncelikle daraltın.
Daha sonrasında hava akışı ve fan desteği önemli. Bence mesh ön panel olması diğer cam ve daha kapalı modellere göre daha iyi ve kesintisiz hava akışı sağlarken mesh panellerin tozlanması gibi bir dezavantajı da var. Ekstra olarak sıvı soğutucu takacaksanız yine burada kasa boyutu tercihinizi gözden geçirmeniz gerekiyor.
Kasanın port desteği (marka seçimi burada daha önemli bence, Dark Guardion almıştım yıllar önce ancak USB portları falan iyi değil) ve üzerindeki ihtiyacınıza göre port çeşitliliği önemli. USB 2.0 olacağına 3, 3.1, 3.2 olması kasanın arkasına uzanmanıza gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Type-C port olması da bence artık güncel sistemlerde olması gereken bir port. Daha geçtiğimiz hafta iki uçlu (bir ucu USB 3.2, diğer ucu Type-C olan) bir USB bellek aldım.
Malzeme kalitesi en önemli unsurlardan biri. Belki ilk aldığınızda önemli gibi olmayabilir ancak yukarıda dediğim Dark Guardion kasanın 2 ya da 3. yılında kasanın tozunu almak için yan temperli paneli çıkartıp kasanın içerisini temizledim ve tekrar takarken temperli cam elimde patladı. Hem kasanın içerisine hem de benim yüzüme, elime hızla sıçradı tüm temperli cam panel. Şu an kasanın içi duvara dönük olduğu için bildiğimiz karton Koli'yi parçalayıp düz yaptım ve kasanın hava akışını koruyup içerisinin de tozlanmasını önlemek için yanına koli bantladım. Yedek parçası yok çünkü, 3 kuruşluk kasaydı zamanında.
Bu maddelere dikkat ederseniz başka ek özel bir ihtiyacınız da yoksa yeterlidir zaten.
Tabii son olarak eklemiş olayım, ön, arka ve üst kısımlardaki fan desteği zaten kasanın sağlıklı bir sıcaklıkta çalışması için önemli. Toz filtrelerinin düzgünce değiştirilebilir sunulması uzun vadede kolaylık sağlayacaktır. Tercih edeceğiniz markalar bence Rampage, Dark, Everest ve benzeri markalar olmasa daha iyi olur. Bu markalarda kasa boyutu, fan desteği ihtiyaçlarınızı karşılayan bolca uygun fiyatlı ürünler olacaktır ancak sorun şu ki uzun vadede portlarında hayır gelmeyecek, bende olduğu gibi yan paneli patlarsa yedeğini bulamayacaksını, toz filtreleri olsun diye konulacak ve çıkartması için sürekli uğraşmak zorunda kalacaksınız.
Şu an PC kullanmıyorum ancak aklımda tekrar bir PC toplama fikri var ve daha öncesinde Dark kasa alırken de aklımda olan Cooler Master Master Case modellerinden Mesh panelli bir modeli alırım herhalde.