Bilgisayar Kasten Nasıl Bozulur?

Ne kendini ne de aileni zor duruma sokma bence. Durumu düzgünce anlat, anlamazlarsa çağır pcnin başına göster. Ben okuldan gelip çalıştım pc alabilmek için. Yani ya paran olacak birazda olsa ya da ikna edeceksin daha iyi olur :).

Komple bozup eldekinden olmaktansa, durumu ailene güzelce anlat. Emin ol anlayışla karşılarlar. Ortak bir yol bulunur. Elindeki laptopu da komşularınızdan okul için ihtiyacını olan birine verirsin. Bence böylesi daha iyi. En azından başkasına da bir yardımın dokunmuş olur. Çöpe gideceğine bir hayır olur.

Mevlana'nın dediği bir sözle anlatmaya çalışacağım. Dost ile ilgili ama ilgili yerleri sen değiştirirsen çok anlamlı bir söz ortaya çıkar. :)

Yüzde ısrar etme doksanda olur, insan dediğin de noksan olur. Sakın büyüklenme, elde neler var. Bir ben varım deme yoksan da olur. Hatasız dost arayan dosttan da olur.

Niye bozuyorsun ki kardeşim? Satıp 3-5 kuruşta olsa para kazanabileceģin bir aleti bozmak neden? Topla bilgisayarını kaldır, araştırma ödevin vs. olmadıkça alıp açma. Notlarını da biraz yükseltirsen ailenle anlaşıp bir bilgisayar alabilirsin. He almadılar diyelim yaz aylarında sağlığın yerindeyse ufaktan bir işe girer bilgisayarının en az yarı parasını çıkarabilirsin.

Senin yapmak istediğini ben zamanında yapmıştım. Emin ol almıyorlar :D Aylarca bilgisayarsız kaldım, gittim geldim söyledim. Almadılar. Ben desktop kullandığımdan CPU fanını çıkartmıştım ben en basitinden daha açılırken kapanıyordu. Bizimkiler anlamaz o yüzden ben bozuk dediğimde açılmadığını görünce tamam dediler ama işte almadılar. Bence bilgisayarını bozucağına gözden uzak bir yere koy ideal öğrenci gibi gözükmeye çalış bir süre sonra git iste.

Kötü örnek olmayın. Derslerin iyi gelirse ders ve oyun zamanını iyi ayarlayabilirsen ailen zaten sana yeni bir bilgisayar alır. Bence halihazırda bilgisayarını da bozup şansını tamamen kaybetme derim ben. Derslerine olan ilgini arttır ailene de stres atmak için bilgisayarda vakit geçirdiğini ispat et onlar zaten kendisi alır ısrar etmene bile gerek kalmaz.

Hiç öyle olmuyor reis. Lise de 95 ortalama ile istiyorum, 2. el 10 senelik bir kasa, arkadaş 250'ye veriyim diyor alın diyorum kibar şekilde anlatıyorum yok kendim çalışıyorum yazları onlarla alayım diyorum ona da izin vermıyorlar. Ne yapmam lazim daha...

Bak bence şunu yap:
PC'nin BIOS ayarlarına gir ve bilip bilmediğin bütün ayarlarını değiştir.
Eğer PC açılıyorsa Regedit'e girip birçok şey sil.
Bütün bunlardan sonra hâlâ PC yaşıyor ise PC'nin içini aç anakarta çizik at.
Ben teşekkür ederim.😎

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı