Bilgisayar Kendi Kendine Açılıp Kapanıyor

Makaleler
2
Denediğim çözümler;

• İşlemci, Ekran Kartı vs. Çıkartıp Temizlemek
  • BIOS Pilini Çıkartmak
  • RAM’leri Tek Tek Takmak
  • Aida64 ile Sıcaklık Değerlerini Kontrol Etmek
Yükte değil iken, boşta 45 derecelerde geziniyor. Fanların hiçbirinde de sıkıntı yok. Hepsi sorunsuz çalışmakta.

4 adet RAM slotum var. Bir tanesi bozuk denediğime göre slotlardan. Ona RAM taktığımda bilgisayar başlamıyor, ekran da gelmiyor. Başka slota taktığımda başlıyor. RAM’lerin bozuk olduğunu sanmıyorum.

Dün bu çözümlerden sonra 12 saat açık kaldı bilgisayar, düzeldi sanmıştım. Bugün kalktığımda açıktı ve gördüğüme göre açıp kapanma oluyordu. Yani durduk yere kendi kendine de açılabiliyor. Ben kendim yeniden açtıktan 5 dakika sonra yine “Kapanıyor...” yazıp kapandı. Süreler değişkenlik gösteriyor. PSU’da bir sıkıntı olduğunu da sanmıyorum. 12 saat açık kalmış bir bilgisayar.

Daha sonra güvenli modda açmak istedim. “msconfig” üzerinden güvenli başlatmasını ayarladım. Yeniden başladığında, şifre girmeme rağmen parolamın yanlış olduğunu söyledi. %100 eminim doğru olduğuna. Araştırdığıma göre böyle bir sorun varmış zaten. Dertli başıma dert açıldı yani. Format flashıyla düzeltiliyormuş sorun.

Şuan güvenli modda oturum açma kısmında açık bir şekilde duruyor. Kapanırsa güncellerim. Güvenli modda kapanmaz ise sorunun yazılımsal olduğu mu anlaşılıyor?

Masaüstünde olduğumda “Kapanıyor...” yazdıktan sonra normal olarak kapanıyor. Bazen de masaüstüne gelmeden tak diye bir ses çıkıyor ve güç kesiliyor.

Bilemiyorum. 12 saat açık kalabilir mi ki öyle olsa? Şuanda da konuyu açtığımdan beri güvenli modda açık.
Önceki Technopat nerede? Sorun çözücü, aktif, yardımsever. Niye böyle olduk?

Durum güncellemesi; dün hiç kapanma olmayan bilgisayarım bugün yine kapanmalara maruz kalmakta. Anlamadım ben bu işi.
Dostum merhaba, aynı sorun şu an bende var, bilgisayar kendi kendine açılıyor, kendi kendine kapanıyor birebir tarif ettiğin gibi.

Bende temiz format attım, bütün bileşenleri söküp temizleyip taktım, kabloları kontrol ettim, biosu resetledim, termal macunu yeniledim. Denemediğimm şey kalmadı, bazen 5 -6 saat çalışıyor sorun yok gibi bazen 5dk sonra kapanıyor, üzerinden 1 sene geçmiş sen nasıl bir çözüm buldun?? Veya başka konudan anlayan varsa lütfen yardım etsin çaresiz kaldım

Dostum merhaba, aynı sorun şu an bende var, bilgisayar kendi kendine açılıyor, kendi kendine kapanıyor birebir tarif ettiğin gibi.

Bende temiz format attım, bütün bileşenleri söküp temizleyip taktım, kabloları kontrol ettim, biosu resetledim, termal macunu yeniledim. Denemediğimm şey kalmadı, bazen 5 -6 saat çalışıyor sorun yok gibi bazen 5dk sonra kapanıyor, üzerinden 1 sene geçmiş sen nasıl bir çözüm buldun?? Veya başka konudan anlayan varsa lütfen yardım etsin çaresiz kaldım

Vallahi hatırlamıyorum nasıl çözdüğümü. Kendi kendine düzelmişti sanki. Şu an başka bir sistem kullanıyorum, o yüzden inanın yardımcı olamayacağım. Yeni bir konu açın.

:D tek umudum sendin.

Merhaba;
Daha önceki sistemimde benzer sorunu yaşadım sizin gibi.
Oyun oynayabiliyor Web'de gezebiliyor her şeyi yapıyordum fakat açık iken kapanmıyordu kapatırsam kendiliğinden açılıyordu veya açılmıyordu ve hatta kendi kendine açılıyordu.
Anakartı RAM'leri ve işlemcileri ile birlikte elektronikten anlayan anakart tamiri konusunda tecrübeli bir abime götürdüm güney köprüsünün arızalı olduğunu ve işlemci önbelleklerimin yandığını söyledi çalışıyordu fakat hatalı çalışıyordu varsa bir böyle bir tanıdığın götürmende fayda var diyebilirim.

Teşeklürler cevap için, hafta sonu tamirciye götürdüm, 1 saat normal çalıştı adam bunda bir şey yok dedi, bazen overclock yapılmış halde saatlerce çalışıyor, bazen 10 dk sonra kendi kendine kapatılıyor yazıyor birden kapanıyor, eğer kapanmasını engelleyen program varsa komutu iptal diyorum kapanmasın diye bu kez de birkaç saniye sonra çat diye kendi kapanıyor sen misin bana engel olan der gibi.
Anakarta dikkat ettim tpu Switch var anakart üzerinde, onun LED lambası kararsız yanıyor sanki temassızlık var gibi, korkum şu ki bu gidişle projeleri yetiştirmek için yeni sistem toplayacağım fakat ya çok basit bir arızaysa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı