Bilgisayar kendi kendine işlemler yapıyor

comingendus

Decapat
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı kullanırken birden bire kontrolü kaybedip kendi kendine hamleler yapmaya başlıyor, dosyaları açıp kapatıp sekmeleri değiştiriyor, anlamsız ve aşırı hızlı hareketler yapılıyor. Sanki uzaktan erişilmiş gibi ama insan hamleleri olacak kadar hızlı değil ve mantıklı şeyler değil. Bilgisayarı kapatıp açtığımda herhangi bir değişiklik gözlemiyorum, ama bu durum ilk olduğunda format atmıştım 1-2 hafta geçti yine aynı durumu yaşıyorum nedeni ne olabilir?
 
Hocam Kaspersky ile taratın. Mouse ekranda titreşimli gitse arada USB'den sorun oluyor. Onun dışında sistemi bir taratın derim. İnternetsiz kullanımda da aynı şeyi yapıyorsa algılanamayan bir virüs kaynaklı olabilir.
 
Hocam Kaspersky ile taratın. Mouse ekranda titreşimli gitse arada USB'den sorun oluyor. Onun dışında sistemi bir taratın derim. İnternetsiz kullanımda da aynı şeyi yapıyorsa algılanamayan bir virüs kaynaklı olabilir.

Kaspersky tam tarama yaptırdım ama bir şey bulunamadı, touchpad kısmı uzun kullanımlarda algılamıyor sorun yaratıyor. Onunla alakalı bir durum olabilir mi?

Malwarebytes ile tarama yapın.

Malwarebytes taraması yapıp hepsini karantinaya aldım. Bakalım bir kez daha tekrarlanacak mı?

İnternet kapalı iken aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Şu ana kadar 2-3 kez yaşadım bu durumu, hiç internetim kapalıyken denk gelmedi ama çok sık yaşadığım bir durum değil. Touchpad ile alakalı olup olmadığını merak ediyorum. Bu olayı geçen sefer yaşadığımda formatladım tamamen sıfırladım bilgisayarımı ama 1-2 hafta içerisinde yine aynı sorunu yaşadım. Bunun virüs tarzı bir şey mi yoksa donanımsal bir sorun mu onu öğrenmek istiyorum. Kaspersky sonuçlarında hiçbir şey bulunmadı. Malwarebytes'da bazı şeyler çıktı ama çok alakalı olduğunu sanmadığım şeyler.
 
Hocam touchpadı isterseniz aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın. Tekrar bakın. Touchpad'i devre dışı bırakınca kullanamazsınız.(mouse lazım)
Kaspersky'da bir şey bulunmadıysa yazılım değil de daha çok donanımsal geldi.
 
Hocam touchpadı isterseniz aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın ve tekrar bakın sorun olur mu ama Touchpad'i devre dışı bırakınca kullanamazsınız.(mouse lazım)
Kasperskyda birşey bulunmadıysa yazılım değil de daha çok donanımsal geldi
USB takılı mouse ile kullanıyorum zaten, bir süre de touchpad kapalı deneyeceğim.
 
Tauchpad de sorun olsa hem hareket edip hem de sekme acması garip büyük ihtimalle virüstür karantinaya aldıklarınızı silin.
 
Belki Torrent kullanmışsındır, Torrent bilgisayarına BTC Mining yapar, senin bilgisayarda bunu görüp bir şaşırmış olabilir. Yada belki de MEMZ gibi bir virüs indirdin farkında olmadan.
 
Artı -1 Eksi

Yeni konular

Geri
Yukarı