Konuyu inceledim. Arkadaşların dediği gibi sıfılama ile format aynı işi yapmıyor. Sistem dosyalarınızda değişiklikler varsa o değişikliklerle beraber yine her şey aynı devam ediyor gibi çalışır. 0lama esnasında sistem dosyalarının ilk haline gitmez. Var olan sistem dosyalarını kullanarak sistem dışındaki tüm dosyaları ilk kurulumdaki haline getirir. Yani temiz bir format ile arasında bayağı fark var. Müsait zamanınızda bir flash disk alıp format atmanızda fayda var.
Dediğim gibi sıfırlama yeterli olmayabilir. Sistem dosyalarının içeriğini çözümleyemeyiz. Bu sebeple temiz bir format atmanızda fayda var demiştim. Eğer ki kredi kartı bilgileri özel şifreleriniz gibi güvenlik önemi taşıyan birşeylerinizi kullanacaksanız bilgisayarınızda bu sorunu riske etmemek için sıfırlama yerine format atmanız gereklidir.
Evet. Geçen değil 1 saat önce 🙂 https://www.technopat.net/sosyal/konu/virues-korkusu-nasil-coezueluer.2095222/ Bu konudan bahsediyorum. Fazla format atmak diskin ömrünü yemez mi?
Yerel yeniden yükleme sıfırlamak için yerel Windows paketleri kullanır. Bulut sıfırlama ise, Microsoft sunucularından temiz paketleri çeker ve onları kullanır.
Yerel yeniden yükleme sıfırlamak için yerel Windows paketleri kullanır. Bulut sıfırlama ise, Microsoft sunucularından temiz paketleri çeker ve onları kullanır.