Bilgisayar kendi kendine reset atıyor

EnesVRR

Hectopat
Daha fazla  
PC bu aralar kendi kendine sürekli reset atıyor sorunun güç kablosunda olduğunu düşünüyorum. Çünkü güç kablosu çok gevşek dokunduğum gibi cızırtı sesi geliyor ve sallanıyor yeni kablo alsam düzelir mi? Ne yapmalıyım?

Sürekli kendine reset atınca artık bir noktadan sonra ekran kartı işlemciye falanda zarar gelecek ondan korkuyorum.

Ram’lerde arıza olabilir, birbirleriyle veya anakart ile uyumsuzluk vb olabilir, ramlerin ve slotlarının temizliğe ihtiyacı olabilir veya yerlerinden oynamış olabilir. Birden fazla Ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.;;
Harddiskte bad sektör olabilir. Bad sectoru Hiren > Hdat2 ile onarabilir veya bad sectorlü kısmı kulllanmadan format atabilirsiniz.

Bunlari deneyin;
Saygilar.

RAM'lerde arıza olabilir, birbirleriyle veya anakart ile uyumsuzluk vb olabilir, RAM'lerin ve slotlarının temizliğe ihtiyacı olabilir veya yerlerinden oynamış olabilir. Birden fazla RAM varsa tek tek denenmeli ya da başka RAM kullanılmalı.
Hard diskte bad sektör olabilir. Bad sectoru hiren > hdat2 ile onarabilir veya bad sectorlü kısmı kulllanmadan format atabilirsiniz.

Bunlari deneyin;
Saygilar.

RAM'leri daha yeni değiştirdim.

RAM'lerde arıza olabilir, birbirleriyle veya anakart ile uyumsuzluk vb olabilir, RAM'lerin ve slotlarının temizliğe ihtiyacı olabilir veya yerlerinden oynamış olabilir. Birden fazla RAM varsa tek tek denenmeli ya da başka RAM kullanılmalı.
Hard diskte bad sektör olabilir. Bad sectoru hiren > hdat2 ile onarabilir veya bad sectorlü kısmı kulllanmadan format atabilirsiniz.

Bunlari deneyin;
Saygilar.

Temizlik haftada 1 kere açıp temizlıyorum şu an tek neden güç kablosu gözüküyor çünkü çok hareket ediyor.

Bunlari deneyin;
Saygilar.

Güç kablosu nasıl durmalı sıkımı durmalı gevşekmi durmalı onu da bilmediğim için doğru takıp takmadığımı bilemiyorum.

RAM'leri daha yeni değiştirdim.

Temizlik haftada 1 kere açıp temizlıyorum şu an tek neden güç kablosu gözüküyor çünkü çok hareket ediyor.

Güç kablosu nasıl durmalı sıkımı durmalı gevşekmi durmalı onu da bilmediğim için doğru takıp takmadığımı bilemiyorum.
hwmonitor programıyla yükteyken sıcaklıkları kontrol et, gerekirse kasayı temizleyip macunları yenile. ramların slota giren bakır uçlarını silgiyle dikkatlice silerek tertemiz yap, slotların içini havayla temizle. ramları farklı şekillerde ve sayılarda takarak dene. memtest64 ile ramları testten geçir. psu sorunlu olsaydı pc tümden kapanırdı reset atmazdı. sorun düzelmezse muhtemelen anakart arızalıdır.

Anakartınızın sitesinden güncel en son BIOS sürümünü güncellemeyi deneyin. Büyük ihtimalle çözülür çünkü dediğiniz gibi bu restart problemi bir ara vardı.

Hocam dediğinizi mutlaka yapacağım fakat şeydende oluyor olabilir benim PC masada ve güç kablosu ağır olduğu için aşağıya sarkıyor ve taktığım yer taşıyamadığı için uyuşmazlık tutşmazlık oluyor ve kapanıyordu şimdi PC'yi aşağıya aldım öyle bakıyorum inşaalah bu sorun olmaz bir daha fakat gene de BIOS'u güncelleyeceğim teşekkür ederim.

Hocam dediğinizi mutlaka yapacağım fakat şeydende oluyor olabilir benim PC masada ve güç kablosu ağır olduğu için aşağıya sarkıyor ve taktığım yer taşıyamadığı için uyuşmazlık tutşmazlık oluyor ve kapanıyordu şimdi PC'yi aşağıya aldım öyle bakıyorum inşaalah bu sorun olmaz bir daha fakat gene de BIOS'u güncelleyeceğim teşekkür ederim.

Güç kablosu da dediğiniz gibi yapabilir ama ben aklıma geleni söyledim hocam. Test etmenizde fayda var. :)

saygılarımla. 🌹

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00