Bilgisayar Kendi Kendine Reset Atıyor

batuthehAn

Centipat
Katılım
3 Ekim 2019
Mesajlar
6
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım oyun oynarken, web sitelerinde gezinirken fark etmeksizin kendine bir anda res atıyor. Sebebini henüz anlayabilmiş değilim ve gerçekten yardıma ihtiyacım var. Şu ana kadar yaptıklarımı söyleyeyim; Temiz W10 kurulu mu, RAM testi, İşlemci ve ekran kartı sıcaklık testi. Hepsi gayet normal. Bilgisayarımda en ufak bir yavaşlama ya da hata belirtisi yok. Sadece, tamamen random bir şekilde bir anda kendine res atıyor ve bu çok can sıkıcı bir hal almaya başladı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Bu tur arizalar genelde iki farkli RAM kullanimi ya da PSU'dan kaynaklanir. Farkli RAM'leriniz< varsa tek tek calistirip deneyin. Testten gecebilir ama calisirken sorun olusabilir yine de. Baska PSU deneme sansiniz varsa guc kaynagini da degistirin. Sisteminizin ayrintili ozelliklerini yazin. Sistemi demonte edip bastan kurun, temassizlik olabilir. Parcalar tozlanmis olabilir, ornegin RAM slotlari.
 
Bana da olmuştu 3 ay önce işlemci fanı çalışmıyormuş.
 
Güç kaynağı veya fan bozukluğu tahminim. Bir zaman benim de başıma gelmişti. Hem güç kaynağı yeniledim hem de fan değiştirdim düzeldi.
 
Cpu Temp ile sıcaklık ölçüp bize resim atın. PSU eliniz'de varsa değiştirip test edin. RAM iki kanal ise tek kanal çalıştırmayı deneyin. işlemciye termal macun sürün.
 
Çok fazla forum kullanan birisi değilim, o nedenle ceza almışım yanlış yazdığım için cevap veremedim kusura bakmayın.

  • Sistemimi yazayım;
  • R9 280X ekran kartı
  • i5 4440 işlemci 3.10 GHz
  • ana kartım Z87-G43 MSI
  • 8 GB (4x4) RAM'im var Corsair
  • Windows 10 Pro kurulu bilgisayarda

CPU ve Ekran kartının macunları yeni değişti herhangi bir ısınma problemi yok. Bilgisayarımın içini tamamen temizledim, çalışmayan bir fan yok. Hatta ekran kartının fanlarını yeni değiştirdim. CPU sıcaklık değerleri maksimum 60 derece. RAM testinde herhangi bir problem bulunmadı. Sadece oyun oynarken değil, dizi izlerken bile olabiliyor. Isınmanın bunun nedeni olmadığı kanısındayım. PSU yeni değiştirdim 750W bir PSU ile. Gerçekten anlamış değilim. Olay görüntüleyicisinden baktığımda res attığı zamanlarda çıkan uyarı beklenmedik bir kapatılma yaşandı şeklinde. Onun dışında bir şey yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'ni ne zamandan beri kullanıyorsun ve sağlamlık durumu ne? Ve HDD'den tak tak veya cızırtı sesi geliyor mu bak.(Sesin şiddeti yüksekte olabilir düşükte ama geliyor mu bak.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi çok uzun süredir kullanıyorum hiç değiştirmedim. Çıt çıt diye bir ses vardı önceden şu an yok ama olabilir mi acaba ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…