Bilgisayar kendi kendine uyku moduna giriyor

JerWandet

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı açıyorum 1-2 dk sonra kendi kendini uyku moduna alıyor yeniden açıyorum yine aynısı oluyor bir türlü işimi halledemedim.

Bilgisayarın güç seçeneklerinden bunu değiştirebilir hatta kapatabilirsin internete yazman yeterli videolarını görebilirsin. Oradaki adımları takip edersen sorunun çözülecektir. Fakat şu var ki bir laptop kullanıyorsanız pilinizin sağlığı için bu süreyi çok uzun tutmamanız.

Uyku moduna girdiğine emin misin? Komple kapanıyor olabilir mi?
Uyku modu

Bilgisayarın güç seçeneklerinden bunu değiştirebilir hatta kapatabilirsin internete yazman yeterli videolarını görebilirsin. Oradaki adımları takip edersen sorunun çözülecektir. Fakat şu var ki bir laptop kullanıyorsanız pilinizin sağlığı için bu süreyi çok uzun tutmamanız.
Bilgisayar laptop bide full fişe takılı kullanıyorum

Bilgisayar laptop bide full fişe takılı kullanıyorum

Ayarlara bakarsanız 2 seçeneği de görebilirsiniz prize takılı ve takılı olmayan durum için ayarlama yapabilirsin.

Buradaki süreleri değiştirebilirsiniz.
Screenshot_1.png

Bilgisayarın başka bir monitöre ya da TV'ye bağlı ise, ekran kapağını kapatıp diğer ekrana geçtikten belli bir süre sonra kapanır. Yani benimkinde öyleydi. Mesela TV ekranında FIFA oynayım diye bağlayıp kapağı indirdiğimde kendi kendine bir süre sonra kapanıyordu. Güç seçeneklerinden kapağı kapatınca hiçbir şey yapma seçeneğini seçmeme rağmen kapanıyordu.

Bilgisayarın başka bir monitöre ya da TV'ye bağlı ise, ekran kapağını kapatıp diğer ekrana geçtikten belli bir süre sonra kapanır. Yani benimkinde öyleydi. Mesela TV ekranında FIFA oynayım diye bağlayıp kapağı indirdiğimde kendi kendine bir süre sonra kapanıyordu. Güç seçeneklerinden kapağı kapatınca hiçbir şey yapma seçeneğini seçmeme rağmen kapanıyordu.
Ben yan monitör kullanıyorum ama birşey olmuyordu ama dün uzaktan evdeki televizyona bağlandım

Komple bataryayı söktüm şimdi bakicam

IMG_20230102_202913.jpg

Ben yan monitör kullanıyorum ama birşey olmuyordu ama dün uzaktan evdeki televizyona bağlandım
Ekranı kapağını kapatınca oluyor zaten bu dediğim ama öyle 1-2 dk. sonra değil. İşlemcinin aşırı ısınması da etkiler. İşlemcini kontrol et. Sıcaklık değerlerine falan bak. Fazla ısınınca PC kendini korumaya almak için ya kapatır ya da uyku moduna alır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı