Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma yeni duvar kâğıtları yükleyerek bilgisayarımı kapattım ertesi gün bilgisayarımı açtığımda normalde 100-200 arası FPS aldığım oyunlardan 3-10 arası FPS aldım. Ardından internetten gördüğüm birkaç yöntemi denedim başarılı olmadı en iyisi format atayım fabrika ayarlarına döner düzelir dedim formattan sonra denedim FPS 30 civarında geziniyordu tanıdık birine tamire gönderdim hard diskim hasar almış olduğunu söyledi yeniden format atmış diski idare edecek şekilde onarmış, işlemciyi macunlamış, Windows'u kurmuş. Bana haber verdi hallettim alabilirsin dedi 600 TL gibi bir ücret ödedim ama neredeyse hiçbir şey değişmemiş oyunlarda hala daha düşük FPS alıyorum. Sadece 10 FPS falan artış var.
CPU inter Core i5-3470 3.20GHz
Ekran kartı Radeon RX550 series 4 GB.
SSD Samsung 860 EVO 500GB.
Bahsi geçen hard disk ST2000DM008-3FR102
16 GB RAM var marka model bulamadım.
Anakart modelini bilgisayar toplama olduğu için bulamadım.
Merhaba hocam aşağıdaki yazdığım adımları uygular mısın?
1. sürücüleri güncelle: Ekran kartı ve anakart sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
2. sıcaklıkları kontrol et: Bilgisayarın aşırı ısınıyor mu bak. Sıcaklıklar yüksekse, soğutmayı kontrol et.
3. disk sağlığını kontrol et: HDD'nin durumunu kontrol etmek için CrystalDiskInfo gibi bir program kullan. HDD'de sorun varsa, bu yavaşlamaya neden olabilir?
4. güç ayarları: Windows'un güç ayarlarını "yüksek performans" moduna al.
5. oyun ayarları ve performans izleme: Oyun içi ayarları kontrol et ve MSI Afterburner gibi bir programla işlemci ve ekran kartı kullanımını izle.
6. arka plan uygulamaları: Gereksiz arka plan programlarını kapat.
Hocam eğer hala düzelmezse, donanımda daha büyük bir sorun olabilir.