Çözüldü Bilgisayar kendiliğinden kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

371129

Hectopat
Makaleler
9
1-2 gün önce konu açmıştım Corsair VS550 güç kaynağım ara ara fanı açılıp kapanıyor diye. Biri de sıcaklık özelliği vardır belli sıcaklıkta kapanıyordur demişti. Az önceye kadar sorun yoktu bilgisayarı açtım uzun bir süre dokunmadım kendiliğinden kapandı. Sorun nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Fanın kapanması engellenmiyor, diye.
Dostum fanin çalışması için PSU bileşenlerinin belli bir dereceyi geçmesi lazım. Eger ki belirlenen dereceye gelmezse fan çalışmaz. Mesela 55 derece alti çalışmaz ama 56 derece olunca fan çalışmaya başlar. Ürünün özelliği bu şekilde sitesinden alti yaptım ve attim. Bosa takıntı yapma.
Otomatik uyku moduna geçmiş olmasın uzun süre işlem yapmayınca.
Uyku moduna geçti sanmıştım ama tuşa basınca açılmadı power tuşuna bastım öyle açıldı.
Hocam şimdi geleceğini varsayarak yazıyorum. Boştayken demişsin fakat benim farketmiyor bazen 15 saniyede bazen daha uzun süre bi açılıyor bi kapanıyor.

Son düzenleme:
Bilgisayarda herhangi bir işlem yapılmıyorsa (Mouse dahil) bilgisayarın kendini kapatması doğal ve ayarlanabilir bir işlemdir. Denetim masasını açıp sağ üste küçük ikonlara basınca orda "güç ayarları" görmeniz gerekiyor. Ona bastıktan sonra hangisi yüksek performans moduna alıp sağ tarafta olan ayarları değiştirin gibi bir tuş olmalı, mavi fontlu. Ona basın. Burda 2 alanıda süresiz yaptıktan sonra altta gelişmiş güç seçenekleri tarzında bir mavi font yazısı olması gerekiyor. Ona basıp açılan ekranda hard diski şu süre içinde kapayın seçeneği görüceksiniz. "0" yaparsanız asla bilgisayarınız kapanmaz. Umarım yardımı olmuştur.

Bilgisayarda herhangi bir işlem yapılmıyorsa (Mouse dahil) bilgisayarın kendini kapatması doğal ve ayarlanabilir bir işlemdir. Denetim masasını açıp sağ üste küçük ikonlara basınca orda "güç ayarları" görmeniz gerekiyor. Ona bastıktan sonra hangisi yüksek performans moduna alıp sağ tarafta olan ayarları değiştirin gibi bir tuş olmalı, mavi fontlu. Ona basın. Burda 2 alanıda süresiz yaptıktan sonra altta gelişmiş güç seçenekleri tarzında bir mavi font yazısı olması gerekiyor. Ona basıp açılan ekranda hard diski şu süre içinde kapayın seçeneği görüceksiniz. "0" yaparsanız asla bilgisayarınız kapanmaz. Umarım yardımı olmuştur.
Hard disk şuan 20 gözüküyor onun olayı ne peki? Yani onu 0 yaparsam şuandan ne farkı olucak? Hocam bu arada fan tekrar durdu.

120 mm'lik fan termal olarak kontrol edilir, bu nedenle yalnızca ihtiyaç duyulduğunda döner ve tam yükte bile sessizdir. VS550, daha yüksek verimlilik için 80 PLUS olarak derecelendirilmiştir, bu nedenle daha az ısı üretir ve daha düşük enerji faturalarının keyfini çıkarırsınız.

Siteden alıntıdır.

Fanin durması normal bir durum gibi görünüyor fakat bilgisayarin tamamen kapanmasına anlam veremedim. Farklı bir PSU ile deneme şansın varsa dene, kendi bilgisayarim da uyku moduna gectigi zaman power tusu ile uyaniyor. Tabii sizin anlattığınız gibi sıfırdan baslamiyor.

120 mm'lik fan termal olarak kontrol edilir, bu nedenle yalnızca ihtiyaç duyulduğunda döner ve tam yükte bile sessizdir. VS550, daha yüksek verimlilik için 80 PLUS olarak derecelendirilmiştir, bu nedenle daha az ısı üretir ve daha düşük enerji faturalarının keyfini çıkarırsınız.

Siteden alıntıdır.

Fanin durması normal bir durum gibi görünüyor fakat bilgisayarin tamamen kapanmasına anlam veremedim. Farklı bir PSU ile deneme şansın varsa dene, kendi bilgisayarim da uyku moduna gectigi zaman power tusu ile uyaniyor. Tabii sizin anlattığınız gibi sıfırdan baslamiyor.
Benim kasamdada aynı özellik olabilir yani power ile uyanma. Bir de anladığım kadarıyla powerda sorun yok bu özelliği imiş öyle değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı