Bilgisayar kendini kapatıyor ekran kartı ışıkları yanıp sönüyor

  • Konuyu başlatan Ne O
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 4B

Ne O

Decapat
Katılım
5 Mart 2021
Mesajlar
38
Arkadaşlar, sistemim:
  • AMD Ryzen 1500X
  • ASUS ROG STRIX RX580 8 GB OC
  • High Power 600W 80 Plus
  • ASUS Prime B350M-A
  • 16 GB 3000MHz Adata D50 DDR4
Bazen oyun oynarken, ekran gidiyor "no signal" hatası alıyorum. Ama kasa fanları çalışıyor, ekran kartı ışığı böyle yanıp sönüyor.
RAM'leri yeni değiştirdim sorun RAM'lerde değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Araştırdım biraz, net bir çözüm yok bu konuda. Genelde PSU yetmiyor, değiştir deniyor ama ben kendi adıma emin değilim. Eğer emin olsam gider direkt PSU alırım. Dün birkaç işlem yaptım ve 3-4 oyun attım, reset olmadı. Bugün de yaklaşık 8-10 oyun oynadım yine reset olmadı, galiba düzeldi.

Yaptıklarımı da şöyle söyleyeyim: BIOS'umu beta olmayan son sürüme güncelledim (fakat bundan sonra yine reset sorunu olmuştu), aygıt yöneticisinden ses sürücülerinden AMD ses sürücüsünü devre dışı bıraktım, diğer ses sürücüsü (Realtek) aktif durumda (ses efekti kısmında monitörüm aktif olmayacak şekilde hoparlör olarak görünüyor oysaki monitörümde ses özelliği yok) ve bundan sonra Realtek Audio Console açılmamaya başladı. Windows güç ayarlarından hızlı başlama özelliğini kapattım, ekran kartı sürücüm Windows sertifikalı son güncel sürüm kurulu, kasada RAM'ların yerini değiştirdim, ekran kartında güç pin girişlerini çıkarıp tekrardan sağlam şekilde taktım, yine ekran kartında HDMI girişini diğer HDMI girişine bağladım, prizden gelen Power kablosunu çıkarıp sağlam şekilde tekrar taktım ve son olarak eski anakartımda bağlı olan hatalarda bip sesi veren bir speaker vardı, onu yeni anakarta takmıştım ama resetlerde ve açılışta ses vermiyordu. O çıkarıp attım. Reset tuşumuda bir defa denedim çalışmamıştı ama tekrar denemedim. Sistemi toplarken belki de bağlantılarda yanlış bağlama yapmış olabiliriz, bundan şüphe duymaya başladım. RAM'lerim da sistemin verdiği son frekans olan 2666MHz'de çalışıyor ve bunları yaptıktan sonda dün geceden beri hiç reset sorunu yaşamadım. Test etmeye devam ediyorum.

Çözüm yolu bulabildiniz mi?
 
Çözüm yolu bulabildiniz mi?
Bulamadım. Lânet bıktırdı. Kullandığım üçlü priz çok eski sağlam yeni bir tane aldım birde 600w yeni bir psu sipariş edecem başka da eski bir sistem parçam kalmadı herşey sıfır yeni umarım düzelir psu ve prizden sonra.
Çözüm yolu bulabildiniz mi?
Hacım ben yeni bir 6'lı priz ile yeni bir psu aldım.
High Power 600w 80+ Gold Performance GD (HP1-J600GD-F12S) psu aldım yaklaşık 2 saattir Pubg oynuyorum hem lobide hem oyun esnasında defalarda Alt-Tab ile oyun-masaüstü arası geçiş yaptım, ayarlar dükkan kısmını gezdim yine bir kaç kez hazır verdim oyuna girdim herhangi bir reset sorunu yok şimdilik. Galiba benim sorunum güç ile alakalıydı. 6'lı priz ve psu değişikliği ile şimdilik reset sorunu yok bir süre test etmeye devam edeceğim.
 
Son düzenleme:
Bulamadım. Lânet bıktırdı. Kullandığım üçlü priz çok eski sağlam yeni bir tane aldım bir de 600W yeni bir PSU sipariş edeceğim başka da eski bir sistem parçam kalmadı her şey sıfır yeni umarım düzelir PSU ve prizden sonra.

Hacım ben yeni bir 6'lı priz ile yeni bir PSU aldım.
High Power 600W 80+ Gold performance gd (HP1-J600GD-F12s) PSU aldım yaklaşık 2 saattir PUBG oynuyorum hem lobide hem oyun esnasında defalarda Alt Tab ile oyun-masaüstü arası geçiş yaptım, ayarlar dükkan kısmını gezdim yine birkaç kez hazır verdim oyuna girdim herhangi bir reset sorunu yok şimdilik. Galiba benim sorunum güç ile alakalıydı. 6'lı priz ve PSU değişikliği ile şimdilik reset sorunu yok bir süre test etmeye devam edeceğim.

PSU değiştirdim sorun devam ediyor. Siz de durum nedir?
 
PSU değiştirdim sorun devam ediyor. Siz de durum nedir?
Yeni psu alıp bağlayalı 10 gün falan oluyor hiç reset atmadı bende hacım çoktan reset çekerdi. Alt+Tab ile masaüstü oyun arası çok geçiş yaptım resetlemedi galiba benim sorunu çözdü psu. Almışken güzel bir psu aldım bende 80+ gold sertifikalı 600w falan umarım senin sorunda en kısa zamanda çözülür. Memtest86 ile ramları bir test et istersen işlemci ekran kartı sıcaklıkları falan kontrol et sorunun kaynağını bulmak biraz sıkıntı tek tek parçaları değiştirip denemek lazım. Hatta ben 6'lı prizi bile yeniledim. Psu kutusundan çıkan sıfır güç kablosunu da taktım komple yeniledim anlayacağın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı