Bilgisayar kendini resetliyor

Yldr37

Kilopat
RAM
8x2 16gb 3000mhz
SSD veya HDD modeli
m2 ve sata ssd
Ekran kartı
rx580
Anakart
MSI MPG X570
İşlemci
amd ryzen 5 3600
1 senedir kullandığım bilgisayar bugün 3 kere kendi kendine yeniden başladı hiçbir hata falan yok. Sanki reset düğmesine basmışız gibi siyah ekran sonra açılıyor.

Üstte verdiği testi yapıyordum 2. dakikada işlemci 90 dereceye geldi ve durdu. Termal macunmu almalıyım?

Ekran kartıda 80 dereceye geldi

Son zamanlarda bilgisayar herhangi bir darbe aldıysa ya da taşındıysa İşlemci fanı yerinden oynamış olabilir bu bağlamda öncelikle işlemci fanı ayaklarının yerine iyi oturduğundan emin olun daha sonrasında termal macunu değiştirmek denenebilecek bir yöntemdir sorunu çözeceğini tahmin ediyorum zaten bu bileşen çok pahalı değil.

Son zamanlarda bilgisayar herhangi bir darbe aldıysa ya da taşındıysa İşlemci fanı yerinden oynamış olabilir bu bağlamda öncelikle işlemci fanı ayaklarının yerine iyi oturduğundan emin olun daha sonrasında termal macunu değiştirmek denenebilecek bir yöntemdir sorunu çözeceğini tahmin ediyorum zaten bu bileşen çok pahalı değil.
90'a 80 yüksek bir değer. Sistemin bakım zamanı gelmiş parçaları, fanları temizlemek gerek.
Tamam macun alacağım ama bilgisayar kendini resetlemedi galiba sorun o değil hem oyun oynarken değil internette gezinirken 3 kere reset attı.

Dün crack oyun indirmiştim acaba o yüzden olabilir mi ? Virüs taraması yapıp döneceğim.

Tamam macun alacağım ama bilgisayar kendini resetlemedi galiba sorun o değil hem oyun oynarken değil internette gezinirken 3 kere reset attı.

Dün crack oyun indirmiştim acaba o yüzden olabilir mi? Virüs taraması yapıp döneceğim.

Bu bilgi bize şunu gösteriyor bilgisayarın içindeki işlemciyi soğutması gereken bir bileşen doğru çalışmıyor ya da yenilenmesi gerekiyor fan, termal macun dediğim gibi fan ayaklarını kontrol edin ardından termal macunu değişikliği yapın sorununuz ortadan kalkacaktır virüs kaynaklı yani yazılımsal bir durum olduğunu düşünmüyorum ama oda muhtemel iyi bir Anti Virüs yazılımı ile kötü amaçlı yazılım taraması yapın olmazsa bundan önce söylediğim donanımsal işlemleri yapınca sorun kalacağını düşünmüyorum.

Virüs bulmadı galiba tek çözüm termal macun alıp denemek inşallah donanımsal bir sıkıntı yoktur bilgisayarı satmaya çalışıyorum 1 haftadır falan.

Bu bilgi bize şunu gösteriyor bilgisayarın içindeki işlemciyi soğutması gereken bir bileşen doğru çalışmıyor ya da yenilenmesi gerekiyor fan, termal macun dediğim gibi fan ayaklarını kontrol edin ardından termal macunu değişikliği yapın sorununuz ortadan kalkacaktır virüs kaynaklı yani yazılımsal bir durum olduğunu düşünmüyorum ama oda muhtemel iyi bir Anti Virüs yazılımı ile kötü amaçlı yazılım taraması yapın olmazsa bundan önce söylediğim donanımsal işlemleri yapınca sorun kalacağını düşünmüyorum.
Ayaklar normal fan çalışıyor termal macun alacağım bakalım.

Virüs bulmadı galiba tek çözüm termal macun alıp denemek inşallah donanımsal bir sıkıntı yoktur bilgisayarı satmaya çalışıyorum 1 haftadır falan.

Ayaklar normal fan çalışıyor termal macun alacağım bakalım.

Dediğim gibi işlemci sıcaklığı ile alakalı donanımsal bileşenler oldukça ucuz bu sebeple bir korkunuz olmasın fan ayaklarını ve termal macunu kontrol edin ısrarla söylemeye devam ediyorum.

Dediğim gibi işlemci sıcaklığı ile alakalı donanımsal bileşenler oldukça ucuz bu sebeple bir korkunuz olmasın fan ayaklarını ve termal macunu kontrol edin ısrarla söylemeye devam ediyorum.
Fan ayaklarını kontrol ettim normal, termal macunuda kontrol etmeye gerek yok 90 dereceye çıkıyor. Termal macun alacağım ama 200 TL veya daha ucuz termal macun önerme şansınız var mı? Biraz büyük olsun bunu sattığımda PC alacağım ona da sürerim.

Crosair TM30 yüksek performans Termal Macun CT-9010001-WW 170 200 TL civarında bulmanız muhtemel.
Hocam bu nasıl en populer macunmuş fiyatı da uygun.

Hocam bu nasıl en populer macunmuş fiyatı da uygun.

Güzel bir bileşen dediğim gibi halihazırda çok ucuz bir materyal bu durumda bir sorun çıkartmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı