Bilgisayar Kendini Resetliyor

Wien

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2018
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen haftaya kadar sorunsuz şekilde çalışan bilgisayarım, sık sık kendini resetlemeye başladı. Bazen ilk resetten sonra sürekli tekrar ediyor ve uzun süre kullanılamaz duruma geliyor, bazen de açıp tekrar kullanabiliyorum.

İlk olarak ısınma problemi olabileceğini düşündüm fakat, MSI Afterburner ile test ettiğimde sıcaklık değerleri normal ölçülerdeyken gene bu sorunu yaşadım. Ayrıca, sadece oyun oynarken değil, normal kullanımda da olan bir durum.

Kasanın temizliğini sık sık yapıyorum, bu olay başladığında ilk olarak onu yaptım. Windows, BIOS ve ekran kartı güncel durumda. Parçaları başka bilgisayarda deneme imkanım şu an için yok. Temiz kurulum yapmayı denemeden önce, yapabileceğim veya sorunu bir şekilde tespit edebileceğim bir yöntem var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistemim şu şekilde:
  1. A10-7870K
  2. MSI A68HM-E33 V2
  3. KINGSTON HyperX XMP Beast 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz
  4. MSI NVIDIA GeForce GTX 1050 TI GAMING X
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arıza güç kaynağından kaynaklanıyor kronik bir sorun var Corsair vs serisinde bundan önce bende'de aynı model vs450W güç kaynağı vardı oyun oynarken ara sıra reset atıyordu daha sonra sıklaşmaya başladı ve değiştirdim güç kaynağını FSP HYDRO 600 W güç kaynağı aldım sorun ortadan kalktı kesinlikle sorunu başka bir bileşende aramayın sorun güç kaynağından kaynaklanıyor.
 
Bende de benzer bir sorun vardı 1-2 ay öncesinde. Kasanın reset kablosunu çıkartmıştım ve sorun çözülmüştü. Sanırım kısa devre felan yapıyordu. Belki sende de benzer bir sorun vardır. Denemeni tavsiye ederim.
 
Tamam sorunun PSU'da. Şimdi sistem için yeterli bir PSU bul ve onu dene muhtemelen sistemin karalı çalışacaktır. Sonra garantisi varsa yollarsın yoksa yeni alman gerekir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı