Bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

canerylmz61

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım son birkaç gündür istemsizce kendini yeniden başlatıyor. Bazen mavi ekran da veriyor format attım düzelmedi bu konudan anlayıp yardımcı olabilecek hocalarım var mıdır acaba? Minidump dosyasını paylaştım.

Ekran karti sürücüm AMD 7700XT 24.12.1
İslemci - Ryzen 5600 RAM G.Skill 3600MHz 8x4 32 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta RAM frekansını XMP vs ile değil de elle adım adım yükseltin.

RAM'lerde sorun olup olmadığını anlamak için test yapabilirsiniz. Ancak 16 GB için ortalama 2.5-3 saat sürer.

Önceden hiçbir sorun yoktu hocam bir kaç gün bilgisayara girmedim böyle olmaya baslamıs normalde 3600mhz hic sorun yoktu 16gbdi sonra 32 yükselttim yine sorun yoktu son günlerde bu hatayı alıp duruyordum ellle nasıl ayarlabilirim düşürsemde dıt dıt dıt hatası veriyo

Önceden hiçbir sorun yoktu hocam bir kaç gün bilgisayara girmedim böyle olmaya baslamıs normalde 3600mhz hic sorun yoktu 16gbdi sonra 32 yükselttim yine sorun yoktu son günlerde bu hatayı alıp duruyordum ellle nasıl ayarlabilirim düşürsemde dıt dıt dıt hatası veriyo
amd islemcim xmp desteklemiyor olabilir ama mesela önceden böyle sorun yoktu şu an 3600 yaptırmıyor elimle düsürüyorum yine olmuyor xmp profile 1 2 yapıyorum tekrar aynı hatayı dıt dıt dıt yapıyor nasıl düzeltebilirim ram arızalı olsa pcyi açmaz 4-4 sekilde

RAM'lerde sorun olup olmadığını anlamak için test yapabilirsiniz. Ancak 16 GB için ortalama 2.5-3 saat sürer.

Hocam tekrar yaptı yeniden bsdlatti 2133'te bile sonra mavi ekran verdi PC

Dıt dıt sesi ankarttan mı geliyor?

Hocam tekrar yaptı 21
Dıt dıt sesi ankarttan mı geliyor?
4 tane 8gb takılı hocam neden 2 gösteriyor sorunmu var

Dosya Ekleri

• IMG-20250121-WA0056.jpeg
    IMG-20250121-WA0056.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 19
RAM'leri çıkarıp tekrar takın. Kilitlerin tam kapandığına ve slotlara tam oturduğuna emin olun. BIOS'ta Exit kısmında "Load optimized Default" yapın.
Slotlar tam oturmadıysa pcyi açmama yapmazmı hocam acıyor ama sonra kapanıyor yoksa dediginizimi yapayım mem86 testi icin su an elimde flash bellek yok nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz şu sorunu kökten çözelim artık rami aldıgım yere yazdım degisim yapması icinde zaten

Slotlar tam oturmadıysa pcyi açmama yapmazmı hocam acıyor ama sonra kapanıyor yoksa dediginizimi yapayım mem86 testi icin su an elimde flash bellek yok nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz şu sorunu kökten çözelim artık rami aldıgım yere yazdım degisim yapması icinde zaten
Minidump.rar buda hatalar hocam bakar mısınız neden yapmıs üst üste 3 kere.

Son aldığınız 2 RAM'i sistemden çıkarıp bir süre deneyin. Ya da sistemde sadece son aldığınız RAM'leri takıp RAM testi yapın.
Hocam bios güncel değil o yüzden yaparmi lütfen attigim son minidump dosyalarini inceyip anliyorsaniz yorum yapar misiniz ya da anlayan birini etiketlerseniz sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı