ssd var sistemdeSistemde donma, Takılma ya da kitlenme gibi sorunlar genelde işlemci ve hdd kaynaklı olur. Şayet ssd ya da m.2 kullanıyorsanız eğer, İşlemciye odaklanmakta fayda var. CMOS sıfırlaması yapın. Bu şekilde deneyin. Bu arada işlemcinizin ısı değerleri nedir. Bir de bu tarz sorun bildirimlerinde sistemi paylaşın.
Hız aşırtma yaptınız mı? Sıcaklıklar ne durumda? PSU problemli olabilir. Zahmet olmazsa sistemi de yazarsanız sevinirim.
ssd var sistemde
CMOS nedir acaba ?
Hız aşırtma yaptım ama geri aldım
Sıcaklıklar normal 70'i geçmiyor
RX560 4 GB
Gigabyte GA-H55M-S2
8+4 12 GB RAM
256 GB SSD
Xeon X3440
bende zaten 4 ısı borulu kule tipi soğutucu varCMOS'u unutun. Sizin işlemcinizin max sıcaklığı 72 derece. Üzerinde çalışmaz. OCCT testi ise işlemciye yük bindirdiğinden, Isınmaya başlıyor. 70 derece civarlarında muhtemelen işlemci zarar görmemek için elektiriği kesiyor. Sorununuzu çözümü. Öncelikle işlemcinizin sogutma fanına bir bakın. Yerinden oynamış olabilir. Bu noktada sıkıntı yoksa, İşlemci termal macununuz kurumuş olabilir, İyi bir termal macunla yenileyin. Muhtemelen sorunuz çözülecek. Çözülmezise farklı bir sogutucu almanız gerekecek. Letgoya bakın, 2. el kule tipi sogutucular var. Onlar işinizi çok rahat görürür.
Tekrar montaj etmeyi deneyin. Sistemin stres testinde kapandığını belirtmissiniz. Isı kaynaklı gibi görünüyor. Aslında bir çok ihtimal var. Anakartınız bozulmuş olabilir. İşlemciye yeterli ya da yetersiz voltaj veriyor olabilir. Bu durumda da kapanır. Ben olsam ısı olayına yönelirdim. Macun değişimini deneyebilirsiniz.bende zaten 4 ısı borulu kule tipi soğutucu var
Tekrar montaj etmeyi deneyin. Sistemin stres testinde kapandığını belirtmissiniz. Isı kaynaklı gibi görünüyor. Aslında birçok ihtimal var. Anakartınız bozulmuş olabilir. İşlemciye yeterli ya da yetersiz voltaj veriyor olabilir. Bu durumda da kapanır. Ben olsam ısı olayına yönelirdim. Macun değişimini deneyebilirsiniz.
Anlıyorum. Bakın sizin işlemci için izin verilen sıcaklık aşılmış. Görselde de belirtmiş 72 derece.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.