Bilgisayar kilitlenmesi

Arda ALB

Hectopat
Daha önceki konularımda da belirttiğim gibi bilgisayarım kilitleniyor.

OCCT testi yaptığım zaman 40-50 saniye sonra gidiyor bilgisayar.

İşlemcide mi bir sorun var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlıyorum. Bakın sizin işlemci için izin verilen sıcaklık aşılmış. Görselde de belirtmiş 72 derece.
Dediğim gibi bu aşamadan sonrası için cihazı görmeden bir şey demek farazi olur.
Eki Görüntüle 515622

Evet sanırım sorun ısıda
Termal macunu yeniledim şu anda bir 30 dk oldu OCCT testi 65 derecelerde ısı
Bir de termal macun o kadar kaliteli bir şey değil sizce kaliteli termal macun daha da ısıyı düşürür mü?

Evet sanırım sorun ısıda
Termal macunu yeniledim şu anda bir 30 dk oldu OCCT testi 65 derecelerde ısı
Bir de termal macun o kadar kaliteli bir şey değil sizce kaliteli termal macun daha da ısıyı düşürür mü?
3-5 derece etki eder maks.

Düşürebilir. İnternette termal macun karşılaştırma videoları var.

Tamam sağ olun
Anlıyorum. Bakın sizin işlemci için izin verilen sıcaklık aşılmış. Görselde de belirtmiş 72 derece.
Dediğim gibi bu aşamadan sonrası için cihazı görmeden bir şey demek farazi olur.
Eki Görüntüle 515622

Evet sıcaklık 59'da ama OCCT testinde 1 dk da gene kilitlendi
Eki Görüntüle 515622

Tekrar OCCT testi yaptığımda 16 dakika sonra kilitlendi ve ısınma yoktu bilgisayarda işlemci 60 derecedeydi
OCCT Power testi yaptığım zaman 1 dk sonra felan ekran neyazlaştı ve sistem kilitlendi
@24F3R YARDIM LÜTFEN
yardım lütfen yardım
lütfen

Son düzenleme:
Tamam sağ olun

Evet sıcaklık 59'da ama OCCT testinde 1 dk da gene kilitlendi

Tekrar OCCT testi yaptığımda 16 dakika sonra kilitlendi ve ısınma yoktu bilgisayarda işlemci 60 derecedeydi
OCCT Power testi yaptığım zaman 1 dk sonra felan ekran neyazlaştı ve sistem kilitlendi
@24F3R YARDIM LÜTFEN
yardım lütfen yardım
lütfen
Sorun çözültüğünü belirtmişsin. Şimdi anladığım kadarıyla tekrarlamış. Açıkcası bu gibi durumlarda işlemciyi farklı bir anakart üzerinde denemek en sağlıklık çözümdür. Aynı şekil kitlenirse işlemci bozuktur. Aslında Bulabiliyorsan benzer bir işlemci ile kendi işlemcini değiştir ve aynı testi tekrar yap. Aynı şekil takılırsa zaten işlemcin sağlamdır. Farklı bir sorun vardır. Olmadı güvendiğin bir bilgisayarcıya götür. Çünkü piyasada kazıklıycak adam arıyolar. Anlamıyor başlıyor parça kitlemeye. Maalesef burdan çok yardımcı olamadık.

Sorun çözültüğünü belirtmişsin. Şimdi anladığım kadarıyla tekrarlamış. Açıkcası bu gibi durumlarda işlemciyi farklı bir anakart üzerinde denemek en sağlıklık çözümdür. Aynı şekil kitlenirse işlemci bozuktur. Aslında Bulabiliyorsan benzer bir işlemci ile kendi işlemcini değiştir ve aynı testi tekrar yap. Aynı şekil takılırsa zaten işlemcin sağlamdır. Farklı bir sorun vardır. Olmadı güvendiğin bir bilgisayarcıya götür. Çünkü piyasada kazıklıycak adam arıyorlar. Anlamıyor başlıyor parça kitlemeye. Maalesef buradan çok yardımcı olamadık.

Sorunun PSU olma şansı nedir?

İhtimal dahilinde, Sistemi yüke girdiğinde, İhtiyacı olan voltajı alamazsa kapanmaların olması olası.
O nedenle elinizdeki sistemi farkı bir sistemle parçalarıyla test etmeniz, Size en sağlıklı sonucu verecektir.

Şu sıralar termal macunu yenilediklten sonra herhangi bir oyunda 30 dk falan oynayınca ekran kararıp kilitleniyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı