Yıllardır yalnızca laptop kullandım ve genellikle masa koltuk yüksekliği tipi gibi sorunlarım yoktu. Birkaç ay önce ilk kez masaüstü sistem topladım ve uzaymontaj şeklinde şimdilik kullanmaktayım. Odamda bir masa var duvara monte şeklinde ve raflarım ile kapaklı kitaplığım da öyle, şimdi sorularım şöyle;
*İdeal bilgiyasar kullanımı için masam uygun mu? (Masamın altnıda kayarlı çekmecem var çok kullanışlı ancak kalınlık yapıyor doğal olarak)
*Masamın genişliği 24'' monitöre geçip klavye mouse kullanmaya başlayınca bir tık ufak gelmeye başladı hem enine hem boyuna şeklinde. Bunun standart ya da önerilen evrensel ölçüleri var mı? Bilgisayarda genellikle oyun oynuyor ya da içerik tüketiyorum saatlerce.
*Şimdilik ve aylardır taburede oturuyorum ancak hem belimi hem boynumu sıkmaya başladı evet yanlış ancak mecbur böyle şimdilik. Bir koltuk almam gerekli ve biraz araştırdım ancak işin içinden çıkamıyorum, 400-500 TL'e kadar sıfır ve 2.el koltuklara baktım fakat koltuk bu yani koltuğu odama getirip oturup ayarlayıp BF1 e girip arkama yaslanarak nasıl oynanıyor bunu denemeden karar veremem ki? Buna karar vermem de ne gibi tavsiyeleriniz olur hangi koltuk tipi , ne gibi özellikleri olmalı, uzun saatler PC başında zaman geçirmek için vücudun arkaya yaslanır tarzda dikten daha geniş açıda olması gerektiğini biliyorum ve en rahat ve sağlıklısı da buymuş zaten.
*Ölçülerimi yazayım: 1.71 boy, 72kg.
*Masa ölçülerim: Genişlik 90, derinlik 55, yükseklik 75, çekmece ile birlikte kalınlık 10 (yani bacaklarımın değeceği 65cm pay var)