Bilgisayar Koltuk ve Masa Tavsiyesi

Yıllardır yalnızca laptop kullandım ve genellikle masa koltuk yüksekliği tipi gibi sorunlarım yoktu. Birkaç ay önce ilk kez masaüstü sistem topladım ve uzaymontaj şeklinde şimdilik kullanmaktayım. Odamda bir masa var duvara monte şeklinde ve raflarım ile kapaklı kitaplığım da öyle, şimdi sorularım şöyle;

*İdeal bilgiyasar kullanımı için masam uygun mu? (Masamın altnıda kayarlı çekmecem var çok kullanışlı ancak kalınlık yapıyor doğal olarak)

*Masamın genişliği 24'' monitöre geçip klavye mouse kullanmaya başlayınca bir tık ufak gelmeye başladı hem enine hem boyuna şeklinde. Bunun standart ya da önerilen evrensel ölçüleri var mı? Bilgisayarda genellikle oyun oynuyor ya da içerik tüketiyorum saatlerce.

*Şimdilik ve aylardır taburede oturuyorum ancak hem belimi hem boynumu sıkmaya başladı evet yanlış ancak mecbur böyle şimdilik. Bir koltuk almam gerekli ve biraz araştırdım ancak işin içinden çıkamıyorum, 400-500 TL'e kadar sıfır ve 2.el koltuklara baktım fakat koltuk bu yani koltuğu odama getirip oturup ayarlayıp BF1 e girip arkama yaslanarak nasıl oynanıyor bunu denemeden karar veremem ki? Buna karar vermem de ne gibi tavsiyeleriniz olur hangi koltuk tipi , ne gibi özellikleri olmalı, uzun saatler PC başında zaman geçirmek için vücudun arkaya yaslanır tarzda dikten daha geniş açıda olması gerektiğini biliyorum ve en rahat ve sağlıklısı da buymuş zaten.

*Ölçülerimi yazayım: 1.71 boy, 72kg.
*Masa ölçülerim: Genişlik 90, derinlik 55, yükseklik 75, çekmece ile birlikte kalınlık 10 (yani bacaklarımın değeceği 65cm pay var)

Dosya Ekleri

• IMG_20190910_135320.jpg
    620,3 KB · Görüntüleme: 385
Kullanım alanın biraz sıkıntılı olduğu için sıfıra para vermek yerine ikinci elleri takip ederim derim. En kötü aldığında tekrar geri satarken kâr yapma ihtimalin bile olur ama sıfır alır da beğenmezsen yarı fiyatına satmaya uğraşırsın.

Ben bir süre takip edip 100 liraya makam koltuğu aldım, sıfırı nereden baksan 400-500 liradan aşağı değildi.

Düzenin çok iyi daha fazlasına gerek yok ve ona ayıracağın paranın küçük bir bölümüyle 10-15 TL'ye bir mousepad al kardeşim. Almam diyorsan bende yedek var adresini yaz kargolayım karşı ödemeli. Ayrıca şu tuvalet kağıdını daha görünmeyen bir yere koy ne için orada olduğunu biliyoruz. Bir tane 100-150 liraya koltuk al sırtın ağırmasın kasılmalar sırasında..

Düzenin çok iyi daha fazlasına gerek yok ve ona ayıracağın paranın küçük bir bölümüyle 10-15 TL'ye bir mousepad al kardeşim. Almam diyorsan bende yedek var adresini yaz kargolayım karşı ödemeli.
Doğru, akıl kalmadı yaz okulu sınavlar vs. derken mousepad almamışım daha siz söyleyince farkettim..
Masamın çekmecesi nedeniyle kalınlığı acaba koltuğu aldığımda sıfıra sıfır masaya yaklaşıp arkama yaslandığımda masa yüksekliğim vs. oyun ve program kullanımında sorun yaratırma ideal standart mı onu merak ediyorum ancak sağlıklı bir bilgi bulamadım. Teşekkürler.

Dostum Ikea'da Lınnmon/adils serisi masalar senin ölçülerinde hemen hemen. 120x60 100x60 seçenekleri falan var. Ben Linnmon/Oddvald olanını kullanıyorum özellikle benim masanın malzeme kalitesi resimdekilerden daha iyi ancak ölçüleri uzun 150x75. Sen bi linnmon/adils 100x60 120x60 ürünlere bi bak bence hem fiyat olarakta uçuk değil, montaj kolay ve rahat taşınabilir.

Bence de çok mantıklı sıfır yerine letgodan felan 2.el makam kolduğu ofis koltuğu vs. bakmak, benim istediğim:
Ya oturma yeri sabit sırt kısmı arkaya ayarlanabilir olacak, ya da oturma yeri ve sırt yeri sabit ama ikisi birlikte yine arkaya doğru ayarlanabilirler var. Bulursam 2.el bakmak bence de daha mantıklı geldi.

LINNMON/ADILS çalışma masası, beyaz, 100x60 cm Bu ürün mesela 100x60 169TL.

LINNMON/ADILS çalışma masası, beyaz, 120x60 cm Bu ürün 120x60 199TL.

LINNMON/ODDVALD çalışma masası, venge-siyah, 150x75 cm Bende de bu ürün var. Siyah çok hoş duruyor diye aldım ama biraz salaklık ettim. Neden dersen siyah çok toz gösteriyor ki ben titizimdir silmekten bıktım artık. Siliyorsun 5 dakika sonra yeniden toz oluyor.

Koltuk konusunda yardımcı olamayacağım, ben senede 2 kere kırıyorum daha vücuduma göre koltuk bulamadım. Boy 192 kilo 110.

Bu tarz sabit bir koltuk alırsan oraya cuk oturur. Diğer tip yıldız tekerlekli ayaklar alırsan sorun yaşarsın. Tavsiyem sabit alman.
Arkaya açılı sabit almayı da düşündüm, yeri gelir oturur saatlerce dizi felan izlerken biraz daha yatırmak istersem ne yapacağım dedim arada kararsız kaldım. Ya ben abartıyorum ya da hakketenşunları seçmek karar vermek bütçe de kısıtlı olunca zor iş..
Çok teşekkürler aklımda olsun gemileri yakıp duvara monte masa raf sökersem bunlar hoşuma gitti bakacağım, aslında benim 1.önceliğim iyi bir koltuk almak. Masa ile ileride yıldızlarımız küserse dediğim gibi o zaman onu değiştirmem sanki daha mantıklı olur. Önce bu masada arkama yaslanıp rahatça PC kullanmak uygun mu bunu görmem lazım.

Ben 2-3 kere yıldız ayaklı makam koltuğu tarzı aldım üniversite yıllarımda. Ya yıldız ayağı kırıldı ya kolu koptu ya mekaniği bozuldu. Hem pahalı hem kalitesiz ve kullanışı kötü. Ayağını uzatıp yaslanamıyorsun. Üzerinde bağdaş kuramıyorsun. Lakin biraz geniş ve sabit koltuklarda yaslanmak için zaten kalçayı ileri atıyor bacakları uzatıyorsun ve ayağının altına tabure falan bişeyler atarsan zaten yatar pozisyona geçiyorsun. Şuan öyle oturuyorum sabit ayaklı koltukta fotoğraf atardım ama boxerla oturuyorum Bir de yıldız tekerlekli ayaklar sabit durmuyor oynuyorsun üzerinde. Kolları masaya çarpar masanın altına geçmez ayarı zor ve dediğim gibi sağlam olmuyorlar 200 TL bandındaki o tip koltuklar ve gereğinden uzun sırt kısmı var rahatlama için geriye yaslanamıyorsun. Ha 1000-1200 TL bandındaki Gamer tipi koltuklar kalite bakımından iyi ama yine de yaslanma ve uzanma için ideal değil dik oturuşta rahatlar. Sen bilirsin ben tercihimi ucuz ve sağlam olanlardan yana kullanırdım. Kafanı sağa sola fazla yorma bence sabit sağlam al her yerde kullanırsın o koltuğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…