Bilgisayar konum bilgisini göstermiyor

Kojiro H.

Hectopat
Merhaba, Google maps ve diğer harita uygulamaları dahil konumumu bulamıyor. Haritada sağ alttaki noktaya tıklayınca İstanbul'u gösteriyor ama detaylı yerimi göstermiyor. Google ile görüştüm tüm ayarları yaptık ama çözüm bulamadık. Şöyle bir şey var, bilgisayarı mobil internete bağlayınca konum çalışıyor ve buluyor. Normal kabloluya geçtiğimde bulamıyor. Telefonda hem Wi-Fi hem mobil ile buluyor sorun yok.

Bilgisayarda konum bilgisi AGPS denilen bir yöntemle bağlı olduğunuz Wi-Fi sinyalleri sayesinde belirleniyor. Kablolu olursa demek ki konumunuzu tespit edemiyor. Ama mobil cihazlarda zaten GPS var, o konum bilgisini bilgisayardan kullanıyorsunuz.

Şirket bilgisayarı varken böyle bir sorun yoktu. Kendi bilgisayarıma geçince bu sorun oluyor. Enteresan geldi Wi-Fi ile konumu bulurken kablolu bağlantı ile bulamıyor.

Son düzenleme:
Şirket bilgisayarı varken böyle bir sorun yoktu. Kendi bilgisayarıma geçince bu sorun oluyor. Enteresan geldi Wi-Fi ile konumu bulurken kablolu bağlantı ile bulamıyor.
Sorunuz çözebildiniz mi hocam ? Ben de kablolu kullanıyorum. Bende de aynı şekil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…