Bilgisayar kullanırken aniden reset atıyor

MasterKing25

Kilopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kart: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer Beyaz V2 , İşlemci: Ryzen 5800X3D, Anakart: MSI Mag X570S Torpedo Max , Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 32 GB, Güç Kaynağı: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD, Monitör: LG 27GN600-B, İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15, Bilgisayar Kasası: Lian Li Lancool 207 Beyaz, Klavye: Glorious GMMK 2 (96%) Full Size - Beyaz, Mouse: Glorious Forge (Blue) Wireless, Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless
Merhaba. Herhangi bir hata kodu vs. almıyorum onu baştan belirteyim. Günde bir veya iki kez tamamen random zamanlarda bilgisayarım reset atıyor kendiliğinden. Yani ağır işlem (render, oyun vs.) fark etmeksizin oluyor bu sorun onu da ek olarak belirtmemde fayda var.

Bilgisayarımın parçaları ile ilgili bilgiler aşağıdadır.
Ekran Kartım: ASUS TUF RTX 3060 12 GB v2, İşlemcim: Ryzen 5800x3D, Anakartım: MSI MAG X570S Torpedo Max, Güç Kaynağım: Xigmatek Shogun 750W 80 Plus Gold, monitörüm: LG 27GN600-B, İşlemci Soğutucusu: Thermaltake TH240 ARGB Snow White Edition, bilgisayar Kasası: Dark Guardian Pro Mesh, İşletim sistemi olarak da Windows 11 Pro kullanıyorum.

Not: Yakın zamanda işlemciyi ve işlemci soğutucusunu değiştirdim ama bunlardan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü; bir süredir kullanıyorum bu parçaları herhangi bir sıkıntı yoktu kısa zaman öncesine kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Herhangi bir hata kodu vs. almıyorum onu baştan belirteyim. Günde bir veya iki kez tamamen random zamanlarda bilgisayarım reset atıyor kendiliğinden. Yani ağır işlem (render, oyun vs.) Fark etmeksizin oluyor bu sorun onu da ek olarak belirtmemde fayda var.

Bilgisayarımın parçaları ile ilgili bilgiler aşağıdadır.
Ekran kartım: ASUS TUF RTX 3060 12 GB v2, işlemcim: Ryzen 5800x3D, anakartım: MSI MAG X570s Torpedo Max, güç kaynağım: Xigmatek shogun 750W 80 Plus Gold, monitörüm: LG 27GN600-B, işlemci soğutucusu: Thermaltake TH240 ARGB snow white Edition, bilgisayar kasası: Dark Guardian Pro mesh, işletim sistemi olarak da Windows 11 Pro kullanıyorum.

Not: Yakın zamanda işlemciyi ve işlemci soğutucusunu değiştirdim ama bunlardan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü; bir süredir kullanıyorum bu parçaları herhangi bir sıkıntı yoktu kısa zaman öncesine kadar.

İşlemci soğutucusun tam olarak yerine oturduğunda emin misiniz çünkü işlemci ısındığı zaman bilgisayar kapanır veya reset atar. Ayrıca bilgisayarın içinde çok fazla toz birikirsede yapabilir.

İşlemci soğutucusun tam olarak yerine oturduğunda emin misiniz çünkü işlemci ısındığı zaman bilgisayar kapanır veya reset atar. Ayrıca bilgisayarın içinde çok fazla toz birikirsede yapabilir.
Bugün tüm PC'yi Aida ile stress testine soktum 16 dakika boyunca fakat kapanmadı yani ısınma sorunundan dolayı böyle bir sorun olacağını hiç sanmıyorum doğrusu ama PSU bilgisayarımdaki en eski parça belki son elektrik kesintisinden sonra sorun çıkartmaya başlamıştır diye düşünmüyorda değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı