Merhaba,
Geçen Haziran sistem topladım gayet iyi bir şekilde yazı geçirdim ve sonra kaldırdım şu sıralar yeniden açtım ama bi sorun var: bilgisayar bir süre sonra donuyor. Format attım ama sanırım yapamadım. Öncelikle donanımsal olabilir mi? Ne yapmam gerek?
Sistem donuyor kelimesi çok basit kalmış sorunu tanımlama açısından. Ne yaparken ne biçimde donuyor ?
Bunun binlerce nedeni olabiliyor. Biraz daha net cümlelerle açıklarsan ve sistemini yazarsan seviniriz.
Öncelikle beklettiğim için özür dilerim. Donmanın sebebini ben de bilmiyorum. Açılıyor günlük işler internet falan derken donuyor bazen reset atınca bile açılıyor hemen takılıyor. Youtube'da video açarken de gitti bir kere. Neyse sistemi yazayım:
Abi bir sorunumuz var ekran gidiyor. Forumdayken bi yandan the simpsons izliyordum sesler uzadı bozuldu ve ekran gitti başka bir bilgisayardan giriyorum. Kardeşim ben evde değilken girmiş sorun yaşamamış. Bilgisayar gidiyor geliyor yani. Galiba biraz işlem gerektren bir iş oldu mu bilgisayar atıyor. Abi ben donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.
BIOS güncelledin mi güncellemedin mi? Önce güncelle, sorun devam ederse bakarız. Anladık zaten sorun olduğunu, çözüme doğru ilerleyelim. Bırakalım aynı şeyleri tekrar etmeyi.