Bilgisayar kullanırken donuyor

• Konuyu başlatan Serg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.757

Serg

Hectopat
Merhaba,
Geçen Haziran sistem topladım gayet iyi bir şekilde yazı geçirdim ve sonra kaldırdım şu sıralar yeniden açtım ama bi sorun var: bilgisayar bir süre sonra donuyor. Format attım ama sanırım yapamadım. Öncelikle donanımsal olabilir mi? Ne yapmam gerek?

Sistem donuyor kelimesi çok basit kalmış sorunu tanımlama açısından. Ne yaparken ne biçimde donuyor ?
Bunun binlerce nedeni olabiliyor. Biraz daha net cümlelerle açıklarsan ve sistemini yazarsan seviniriz.

Öncelikle beklettiğim için özür dilerim. Donmanın sebebini ben de bilmiyorum. Açılıyor günlük işler internet falan derken donuyor bazen reset atınca bile açılıyor hemen takılıyor. Youtube'da video açarken de gitti bir kere. Neyse sistemi yazayım:

• AMD Fx x8 8120 Soket AM3+ 3.1Ghz 16MB Cache 32nm İşlemci
  • ASUS SABERTOOTH 990FX AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 1866Mhz SAT Anakart
  • Gskill 8GB(2x4GB) RipjawsX DDR3 1866Mhz CL9 1.5V Dual Kit RAM
  • SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • ASUS GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia Geforce Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim tam olmalı ama yakın zamanda format attım tam olmalı. Ama olmasa bile nasıl yapabileceğimi bilmiyorum, internet sitelerinden değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi bir sorunumuz var ekran gidiyor. Forumdayken bi yandan the simpsons izliyordum sesler uzadı bozuldu ve ekran gitti başka bir bilgisayardan giriyorum. Kardeşim ben evde değilken girmiş sorun yaşamamış. Bilgisayar gidiyor geliyor yani. Galiba biraz işlem gerektren bir iş oldu mu bilgisayar atıyor. Abi ben donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı