Bilgisayar mavi ekran ile açılıp devam ediyor

fatihakdenz

Centipat
Bilgisayarımın anakartını ve işlemcisini değiştirdim, sonrasında format atarak temiz kurulum yaptım. Parçaları ve kabloları doğru ve eksiksiz taktım. Bilgisayar açılıyor fakat açılır açılmaz bozuk bir ekran verip sonra düzelip normal ekrana dönüyor. Bilgisayarı normal bir şekilde kullanabiliyorum.

Tüm driverlerı ve güncellemeleri yapmama BIOS'u güncellememe rağmen sorun devam ediyor. Daha öncesinde bu sorun yoktu, ne olduysa anakart ve işlemci değişiminden sonra oldu. Sizce sorun yeni alınan anakartta olabilir mi?
(Ayrıca format sonrası BIOS güncellemesi yüklenip bittiğinde mavi ekran hatası verip tekrar temiz kurulum yapmak zorunda bıraktı.)

IMG_20210104_214949.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımın anakartını ve işlemcisini değiştirdim, sonrasında format atarak temiz kurulum yaptım. Parçaları ve kabloları doğru ve eksiksiz taktım. Bilgisayar açılıyor fakat açılır açılmaz bozuk bir ekran verip sonra düzelip normal ekrana dönüyor. Bilgisayarı normal bir şekilde kullanabiliyorum.

Tüm driverlerı ve güncellemeleri yapmama BIOS'u güncellememe rağmen sorun devam ediyor. Daha öncesinde bu sorun yoktu, ne olduysa anakart ve işlemci değişiminden sonra oldu. Sizce sorun yeni alınan anakartta olabilir mi?
(Ayrıca format sonrası BIOS güncellemesi yüklenip bittiğinde mavi ekran hatası verip tekrar temiz kurulum yapmak zorunda bıraktı.)

Eki Görüntüle 817034

İsterseniz aynı işlemci ile eski anakartınız ile uyumlu ise değiştirip çalıştırmayı deneyin sorun çözülmez ise farklı yöntemlere başvurun.

Sisteme hard format atıp denemeni öneririm, eğer şansın varsa ekran kartını başka bir sistemde ve monitörde dene.
2 defa format attım hocam yine aynı. Daha önce bu sorun yoktu anakart ve işlemciyi değişince böyle oldu. Anakarttaki ez debugled de arıza ışığı yanmıyor. Fotoğraftaki ekran geliyor ilk önce sonra düzgün bir şekilde açılıyor.

Olay görüntüleyicisi raporunu paylaşırsan belki bir şey çıkarabiliriz. Rehberi aşağıda mevcut. :)

Olay görüntüleyicisi raporunu paylaşırsan belki bir şey çıkarabiliriz. Rehberi aşağıda mevcut. :)

Driver Booster ya da onun gibi bir yazılım kullandınız mı? Ek olarak yanlış anlamadıysam Windows'u kaçak yollarla aktifleştirdiniz doğru mu?
yok kullanmadım. Windows konusu evet. Fakat şöyle birşey var henüz format vs den önce ilk açılışta bile bu ekran geliyor ve sonra açılıyor. Ayrıca format sonrası sadece ssd görünüyor hdd biosta ve donanımlarda görünmesine rağmen bilgisayarımda yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı