Bilgisayar mavi ekran verip kapanıyor

ErhanÖzgün

Centipat
Benim masaüstü bilgisayarım ilk açıyorum mavi ekran verıyor. Sonra ekran gidiyor. Kasadan fan sesi yükseliyor ve kalıyor. Bunun çözümü nedir? Teşekkürler.
GTX 1060 6 GB Palit
8 GB RAM
PSU markalı markasını hatırlamıyorum ama Casper PC idi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim masaüstü bilgisayarım ilk açıyorum mavi ekran verıyor. Sonra ekran gidiyor. Kasadan fan sesi yükseliyor ve kalıyor. Bunun çözümü nedir? Teşekkürler.
GTX 1060 6 GB Palit
8 GB RAM
PSU markalı markasını hatırlamıyorum ama Casper PC idi.
Selamlar ben en son mavi ekran hatası aldığımda yüklediğim bir program yüzünden idi.Bilgisayarınıza format atıp sizin için gerekli olan oyunları ve uygulamaları indirin.Bilgisayar gine hata verirse bu uygulamalarda bi hata var demektir.Bu konudan pek anlamam ama bende işe yaradı.Ve Çalıştır ı açarak %SystemRoot% yazıp çıkan sekmeden minidump dosyasını atarsanız bu konudan anlayan arkadaşlar size daha iyi yardımcı olabilirler

Son düzenleme:
İlk başta iki tane sorum olacak:
  1. Yakın zamanda BIOS'u güncelledin mi?
  2. Bilgisayarına takılı harici herhangi bir şey var mı? (USB vs.)
Yapman gereken şey PTT Güvenliğini kapatmak. Aşamalar ise:
  1. BIOS Ayarlarına gir
  2. Güvenliğe gir
  3. PTT Güvenliğini devre dışı bırak.
Genellikle Dell cihazlarında olan bir hata olarak ortaya çıkıyormuş. Umarım çözüm olur sana. Geçmiş olsun. 🙃

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı