Bilgisayar mı PlayStation 5 mi?

Bütçeniz çok fazla PS5 alıp geri kalan para ile bilgisayar alabilirsiniz hatta PS5'i de monitöre bağlayıp istediğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz. PS5'e 6000 TL desek bile geri kalan 6000 TL bütçe ile güzel bir sistem toplayabilirsiniz. Ben birini alacağım diyorsanız ben PC derim tabiki. Sebebi ise her türlü işlemi yapabiliyor olmanız. Belki canınız sıkılır Photoshop öğrenmek istersiniz, yazılım öğrenmek istersiniz, oyun videosu çekmek istersiniz ya da PC'de bulunan bir oyunu oynamak istersiniz. Bu arada yukarıda 6000 TL bilgisayar bütçe kalıyor dedim ama VR'a 2000 TL desek 4000 TL'ye de iyi bir sistem toplarsınız.

Karar size kalmış. Eğer konsol oyunları seviyorsanız ve PS hayranı iseniz PS alın.
Fakat ben konsolla asla oyun oynayamam. Ben PC alırdım.
Ben PS hayranı değilim doğrusunu istersen şu ana kadar sadece P3 üm oldu oda crackli aldım PS5 çok iddialı geldi gözüme oyüzden bilgili kişilere sormak istedim, yorumun için teşekkürler.
Şu an kaliteli bir bilgisayarınız varsa PS5 almak çok daha mantıklı bence.
Şu anda çok kaliteli bir PCm yok max minecraft, LoL falan açıyor; onun dışında Visual Studio Python gibi uygulamalarıda açması uzun sürsede işimi görüyor. Yorumun için teşekkür ederim yorumlara bakarak PC almayı tercih ediyorum.
PlayStation VR için hangi oyunları yapıyor ki?

Benim bildiğim gerçek oyunlara yakın kalitede olan VR oyunu bir tek Half-Life alyx var. O da PS VR ile oynanmıyor diye biliyorum.
PS VR ekipmanı çok pahalı değil ve şu ana kadar gördüğüm doğru düzgün VR oyunlarını barındırıyor, PS5 almayı düşünmemin sebeplerinden biride bu ben daha çok VR oyunları oynamayı düşünüyorum ama HTC Vive falan bakarsak bilgiayardan pahalı ekipmanlar var resmen ama PS5 in VR ekipmanı gözüme ucuz geldi. Yorumun için teşekkür ederim.
Bence |Xbox Series X| almalısın
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim, Xbox Series X'ede göz attım özellikleri PS5'den daha iyi görünüyordu ama oyunlara göz attım ve PS5'te daha güzel ve daha çeşitli oyunlar vardı Xboxta ise daha çok avaş oyunları gibi oyunlar var ben rekabet oyunlarından çok eğlenceli oyunları daha çok seviyorum mesela Job Simulator, bu bir VR oyunu, oyunda birçok yerde çalışabilirsin, istersen şirket çalışanı olarak elindeki kahveyi karşındaki çalışan robota fırlatabilirsin, bence bu 30 dakika adamları vurmaktan daha iyi.

Son düzenleme:
PS5 minimum 7000₺ olacak, Xbox Series de öyle. PC her zaman için iyi olsa da şu anda yattığı yerden 4K TV ile oyun oynayanları kıskanıyorum. Fakat şu anda çok pahalı bir zevk. Fakat 8000₺'ye çok güzel bir sistem toplanıp 2000₺'ye 144 Hz monitör alırsın, geri kalanını bankaya faize yatırırsın veya altın alırsın. Laptop da alınabilir, ama aynı para ile daha güzel kasa toplarsın.

Bilgisayar ile konsol mukayese edilemez. Bilgisayar 15-20 yıl önceki oyunu da çalıştırır (Örneğin Max Payne, bayılıyorum bu oyuna) şimdiki oyunu da çalıştırır. PS sattıran şey ona özel oyunlarıdır ki birkaç oyun için bu kadar masrafın altına girmek saçmalık. Al bir PC, yaz indirimi gelsin, Epic Games bedava oyun versin, Ubisoft bedava oyun versin, Origins bedava oyun versin ve daha niceleri. PC candır. Eğer PS'yi çok merak edenler varsa arkadaşlarıyla PS Cafe'ye gidebilir.

Bütçen yüksek olduğu için PC sahibi olma ihtimalin de yüksektir diye düşündüm. Bence de o zaman PC toplamalısınız. Çünkü bütçenizle düzgün bir seçim yaparsanız oyun dışındaki ihtiyaçlarınızı da kolaylıkla giderirsiniz. Ayrıca PS5'in oyunları da cep yakacak gibi.

4K televizyonuma bağlarım sadece PS için çıkacak hikayeli oyunları oynarım dersen kesinlikle PS5 derim. Yok ben monitör ile oynarım, arada CS falan da girmek isterim, oyunu kapatıp arkada Chrome açmak isterim, lazım olunca oyun dışı programlar da kurayım dersen PC çok daha mantıklı.

Bir de oyun fiyatı meselesi var. PS5 için ortalama olarak oyun başı 200-500TL ve her ay 30TL civarına PS Plus alman gerekecek. Tahminimce yılda en azından 1000-1500TL harcaman gerekecek. PC platformunda ise hiç para vermeden bile yerine göre gayet iyi oyunlar oynanabiliyor, iyi indirimler ile oyunlar çok ucuza alınabiliyor. Ben sırf bunun için PC aldım mesela. Zamanında PS3 için oyuna para yetiştiremedim ve kullanamadım. Şimdi bilgisayar ile 170TL Steam kodu ve 2 oyun bedavaya geldi. Bunları saymazsak oyuna 1 senede herhalde 70TL falan harcadım. 170TL kodun da yarısı duruyor

Herkesin yorumu için teşekkürler, şu anda ekşi ve artıları daha iyi anladım ve sistem toplamaya karar verdim. Tekrar herkese teşekkürler.

PSın bence ayakta durması özel oyunları ve bazı kullanıcıların ısrarı.
Ama PC'ye geldiğinde her açıdan daha iyisinisuna biliyor benim için ise ayırıcı olan geliştirilebilirliktir.

Forum internet dizi film slayt falan filan için iyi kötü bir pc var ise PS5.Yoksa PC.Kötü bir laptopum var.Arkadaşın PS4'ü ödünç aldım yemin ederim keyif ya.Koltukta yatarak oyun oynamanın keyfi başka.Çökme falan yok.Hata falan vermiyor CD ile de alabilirsin oyunları internete pek gerek yok online değilse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…