Bilgisayar Montajı İşinin Ederi Nedir?

Kendi başınıza montajı tamamlayabildiğinize sevindim. Yorumlarla paralel şekilde bende bu işin maksimum 200 Tl olacağını düşünmekteyim. 800 TL'yi sadece custom sıvı soğutmalı sistem montajı yapılacaksa veririm. Sonuçta o katı boruları doğru şekilde bükmesi oldukça zahmetli. 🙂

Bilgisayar montajına gelecek olursak, karmaşık gibi gözükse de oldukça basit bir işlem. Bu konuya daha sonra da bakıp faydalanabilecekler için aşağıya TechSource'un detaylı sistem montajı videosunu paylaşıyorum. Oradan yardım alabilirsiniz. Alternatif olarak yine Technopat'ın sistem toplama videolarına ve Joey Delgado'nun (CRATER) videoları da sizin için iyi olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar topladım ancak elimin iyi olmaması sebebiyle kendim montaj yapamıyorum.

Montaj yaptıracağım arkadaş high-end kasaları 1500 TL'ye topladığını söyledi ve bana özel 800 TL'ye indi.
Yine de fiyatı çok uçuk buldum.

Bu işin ederi ne kadardır?

800 TL mi saçmalık çok basit bir işlem 1 saat falan sürer bence başka bir yerde daha ucuza yaptırabilirsin.

Kendi başınıza montajı tamamlayabildiğinize sevindim. Yorumlarla paralel şekilde bende bu işin maksimum 200 Tl olacağını düşünmekteyim. 800 TL'yi sadece custom sıvı soğutmalı sistem montajı yapılacaksa veririm. Sonuçta o katı boruları doğru şekilde bükmesi oldukça zahmetli. 🙂

Bilgisayar montajına gelecek olursak, karmaşık gibi gözükse de oldukça basit bir işlem. Bu konuya daha sonra da bakıp faydalanabilecekler için aşağıya TechSource'un detaylı sistem montajı videosunu paylaşıyorum. Oradan yardım alabilirsiniz. Alternatif olarak yine Technopat'ın sistem toplama videolarına ve Joey Delgado'nun (CRATER) videoları da sizin için iyi olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam ben son sistemimi montajladım aslında ama kablolamadan dolayı sata ssd'yi taktığım kısım kasma yaptı ssd bozuldu vesaire. Riske atmak istemiyorum. Ankara'da bildiğiniz yer var mı?

Hocam ben son sistemimi montajladım aslında ama kablolamadan dolayı sata ssd'yi taktığım kısım kasma yaptı ssd bozuldu vesaire. Riske atmak istemiyorum. Ankara'da bildiğiniz yer var mı?
Ankara'da bildiğim bir yer yok ne yazık ki bu konuda yardımcı olamayacağım.
Ancak aşağıdaki video size doğru montaj konusunda yardımcı olabilir. Dakika ve saniye belirtili attım.

Videoda 13:45'te Sata SSD'nin kasaya montajı, 17:47'de ise Sata SSD'nin kablo bağlantıları yapılıyor.

Hocam temel şeyleri zaten biliyordum 2015'te sistem topladığımdan ancak hastalıktan dolayı vida sıkamıyorum zaten bahsetmiştim bu konuda ama insan mecbur kalınca hastalık dinlemiyor fakat ARGB işleyişini çözmek zor. Üstelik, benim tercih ettiğim sıvı soğutma Galahad 360. Lian Li markası ARGB yerine DRGB kullanıyor. Bu yüzden, DRGB portları ARGB çeviriciye takıp tek kablo haline getirmeniz gerekiyor yani karmaşık bir iş. Önceden bırakın DRGB'yi ARGB bile yoktu. RGB parçalar düz sata portuna tak çalıştırdı.

Geçen gün bir tanıdığım laptop macun yenileme ve fan temizliğine 700 TL vermiş, dedim keşke haber etseydin ben yapardım. Fiyat çok uçuk gelmişti bana, tamam enfilasyon var ama bu kadar da değil... Olay taksisine turist alan taksiciye döndü. Kime ne tutturabilirlerse... Bazısı bilgisizlikten bazısı mecburiyetten, insanları suistimal ediyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı