Bilgisayar montajında püf noktalar

metostyle

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, siparişler tamam en ucuz diye diye farklı farklı sitelere yöneldiğimizden montajını bir siteye yaptıramadım, ve hem daha içime sineceği hem de daha heyecanlı, eğlenceli bir yola gittim. İlk montajımı yapacağım. Bu hafta ürünlerin hepsi gelir diye düşünüyorum, Technopat montaj videolarını izliyorum 2 video bitti şuan bi yandan önemli yerleri not alıyorum.

Her neyse size sormak istediğim ilk montaj diye Google amcaya sorunca pek çok şey bulunuyor fakat her yerde montaj baştan sona anlatılıyor bunun yerine sizlerin montaj yapıp da püf noktaları, kesinlikle dikkat edilecek şeyler vesaire. Yani böyle kısa kısa fakat mühim bilgiler... (y)

Yardımcı olursanız sevinirim, hem bana hem de Google amcaya sorup da bulamayanlara. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, siparişler tamam en ucuz diye diye farklı farklı sitelere yöneldiğimizden montajını bir siteye yaptıramadım, ve hem daha içime sineceği hem de daha heyecanlı, eğlenceli bir yola gittim. İlk montajımı yapacağım. Bu hafta ürünlerin hepsi gelir diye düşünüyorum, Technopat montaj videolarını izliyorum 2 video bitti şuan bi yandan önemli yerleri not alıyorum.

Her neyse size sormak istediğim ilk montaj diye Google amcaya sorunca pek çok şey bulunuyor fakat her yerde montaj baştan sona anlatılıyor bunun yerine sizlerin montaj yapıp da püf noktaları, kesinlikle dikkat edilecek şeyler vesaire. Yani böyle kısa kısa fakat mühim bilgiler... (y)

Yardımcı olursanız sevinirim, hem bana hem de Google amcaya sorup da bulamayanlara. :)
Ben montajı kendim yapmadım ama sana tavsiyem vidaları fazla sıkma, tutacak kadar sık yeter. :) Fazla sıkarsan kırılabilir veya zarar görebilir. (Bileşenden bileşene değişiyor)

Arka braketi takma, kasa içine anakartın oturacağı vidaları takma, soğutucu altındaki jelatini çıkartma ve MOLEX kablosu varsa bağlama en çok unutulan şeyler. Heyecan yapmana gerek yok. Toplamadan önce topraklanmış bir demire dokunmanızı ve masa üzerinde toplamanızı öneririm.

Anakart, ekran kartı gibi parçalar antistatik poşette gelir. Bu parçaları poşetten çıkartınca "statik elektrikten korusun" düşüncesiyle poşetin üzerine koymayın. Poşetin dış tarafı antistatik değildir. Ayrıca montajı halı üzerinde yapmayın, tahta bir yüzeyde yapın.

Kutuları açmaya başlamadan önce hepsinin fotoğrafını çekin. Hatıra olur. :D Hatta kutu açılış videosu bile yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı