Bilgisayar Mühendisi Kendi İşini Kurup İş yapabilir mi?

er36po

Kilopat
Katılım
11 Kasım 2013
Mesajlar
4.781
Makaleler
9
Çözümler
4
Yer
Kars/ Ordu
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat
Merhaba.
Arkadaşlar, kardeşim Kocaeli Üniversitesi/ Bilgisayar Mühendisi bölümünden bu sene mezun olacak. C#, .NET, java ve Android konularında kendisini biraz geliştirmiş. Okul projeleri ve staj döneminde yapmış olduğu projeler dışında iş tecrübesi henüz olmadığından, 1-2 sene Özel bir şirkette çalışıp edineceği tecrübeler sonrası kendi işini kurabilir mi? Kurmuş olsa piyasada tutunabilir mi?

Not: Arkadaşlar! bu benim için önemli bir konu olduğundan, özellikle tecrübeli ya da bu tür konularda sağlam bilgi edinmiş arkadaşlardan yanıt gelirse çok sevinirim.:)
 
bu konu hakkın özel bi bilgim yok lakin herhangi bi meslek sahibi, işini hakkıyla yapıyosa bence olmaması için sebep yok.
 
@Silinen üye elbette, iş yeri açma izni (Ruhsat vb.) şart. Demek istediğim bu değildi.:)
@harun00 kesinlikle öyle. Fakat ben bunu da demek istemedim.

Öğrenmek istediğim şey tam olarak şu: Kardeşimin bir iş yerine bağlı olup 3-5'e çalışmasındansa kendi iş yerini kursun istiyorum. Fakat kendi açtığı iş yeri piyasada tutar mı ondan emin değilim.:kararsız:
 
@er36po Hocam ben daha lise sondayım. Bu yüzden dediklerimin ne kadarını dikkate alırsın bilmiyorum. Fakat benimde yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak gibi bir gayem var. Benim söyleyebileceğim 1-2 sene başka şirketlerin bünyesinde çalışması. Bunu söylememin nedeni amcam bir makinesi için yazılım yaptıracaktı. 2 kardeş yazılım mühendisi bulmuştu. Gerçektende çok iyi yazılımcılarmış. Babamın anlattığına göre mezun olduklarında başka şirketlerin bünyesinde çalışıp, bazı hatalar yapıp kendilerine tecrübe kazandırmışlar. Bir süre sonra kendi şirketlerini açıp kaliteli işler yapmaya başlamışlar. Benimde tavsiyem kardeşinizin 1-2 sene başka bir şirkette çalışıp kendini geliştirmesidir.
 
Ben de son yorum yazan arkadaş gibi lise son öğrencisiyim ve yazılım üzerine okuyorum, biliyorsun abi az çok
Hatta şuan arka planımda C# Web Deweloper açık ve arkadaşlarımın ödevlerini para karşılığı yapıyorum :)
Bu iş girişimcilik işi abi :)

Eğer bir ofis açmak gibi niyeti olursa giderleri olacak, yaptığı işin yasal olması için programlara ücretler yatırması gerekecek.
Her ama her şeyden önce çevre olacak. Müşteri olmazsa hiçbir şey olmaz.
Çevremde örnekleri var, arkadaşlarımın abileri var, ofis açıp çok da güzel tutunabilenler var.

Ancak ilk başlarda bu işi amatör düzeyde tutmak gerek. Ofis açıp beklersen, ofisin giderlerine bile para yetiremezsin.
Amatör olarak müşteri bulmaya başlasınlar, baktılar ki gelirler ofis açmayı kaldıracak düzeye geldi, belki o zaman açarlar.

Bir numaralı kural müşteri bulmak bence.
 
@Ulgoray, benim de düşüncelerim o yönde... İlk 1-2 sene özel bir şirkette çalışıp tecrübe sahibi olduktan sonra kendi iş yerini kursun istiyorum. Fakat @BilgisayarKurdu arkadaşımızın da dediği gibi, iş yeri açıp aynı zamanda da yürütebilmek için belli başlı masrafları var...
İş yeri giderlerini karşılamak için ilk başta öyle veya böyle karşılayacağımızı düşünüyorum ancak piyasada tutunamayıp onca masrafın karşılanamayacağını düşünmek biraz tereddütte bırakıyor bizi.

@BilgisayarKurdu, açıkçası daha şimdiden (en azında 1-2 sene çalışıp tecrübe sahibi olmadan) bu konuyu açmamın asıl nedeni benim :D Biliyorsun ben inşaat işleriyle uğraşıyorum ama artık bırakmak istiyorum.:esne:
İş yerinin bütün masraflarını (Donanım, Programlar Vs.) karşılayacağım, tabi Banka kredisi de söz konusu olacak. Böyle bir iş yeri açıp onca masraftan daha da önemlisi umut bağlamamız ne kadar doğru olacak bilemiyorum açıkçası. :kararsız:

Bu arada, çevrem gayet geniş ancak bilirsiniz, insanlar genelde tam da lazım olacakları zaman kayboluyor.
 
Esnaflık böyle bir şey. Girişimci olmak gerekiyor. Bu işleri yapabilmesi için öncelikle tecrübe sahibi olması amacıyla bir şirket adı altında 1 - 2 yıl çalışması daha iyi olacaktır.
 
Bir yerden başlamak gerek. Kendim için diyorum ilerde yazılımcı olmak istiyorum benimde amacım bir şirket kurmak. C# ile ufak bir program yapacağım, arkadaşlarıma para ile satmayı düşünüyorum ve yanlızca 1 Tl ! ( Benim kısmı atlıyalım ) 1,2 yıl özel şirketde çalışmak daha iyi olur. Şirketin nasıl yürüdüğünü öğrenme fırsatınız olur, deneyim kazanmış olursunuz.
 
Belli bir yerde çalıştıktan sonra freelance çalışsın. Eğer freelance ilerletebilirse zaten kendi işini kurmasına gerek kalmadan aldığı işlerin vergisini ödeyerek ilerleyebilir düşüncesindeyim. Freelance çalışırken pazarlamayı,proje aramayı,proje teslim süresi ve temiz bir proje çıkarmayı öğrenir. Eğer sende destek olmak istiyorsan freelance projeler arar yönlendirirsin. Şuan freelance çalışıyorum aradabir bütçe kesilmelerim olsa da gayet rahatım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı